KAKVA LAKRDIJA!

Oglasio se Rade Šerbedžija nakon što su ga ‘Vučićevi panduri‘ istjerali iz zakupljene dvorane...

Na repertoaru se našla i ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje‘

Rade Šerbedžija

 Tomislav Kristo/Cropix

„Idemo dečki, Barbara, to je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati“, rekao je između ostalog Rade Šerbedžija, koje mu su općinske vlasti "predvođene takozvanim koordinatorom Srpske napredne stranke (SNS)" u Baču u posljednji tren otkazale već zakupljenu salu za koncert, prenosi Nova.rs.

Društvenim mrežama kruže snimke s koncerta koji je započeo njegovim riječima: "Jao onima koji zatvaraju vrata umjetnosti."

"Mi ćemo održati mali koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin", poručio je Šerbedžija okupljenima, a publika se nasmijala i pozdravila ga toplim aplauzom.

"Idemo dečki! Barbara!", poručio je zatim.

Na repertoaru se našla i ‘Meni se dušo od tebe ne rastaje‘, koju je najavio tako što je prethodno pozdravio Johnnyja Štulića u Amsterdamu. Recitirao je i "Naš vijek će proći".

"Naš vijek će proći, otvorit će se arhivi /Sve što je bilo skriveno od nas/ Sve što u povijesti od laži živi/ Pokazat će svijetu i slavu i užas. /Bogova raznih potamnit će lik/ Koliko bijede skrivao vijek/ Ali taj što je bio zaista velik /Ostat će velik zauvijek", glase ti stihovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:07