MILAN SIJERKOVIĆ

‘Opustjela je meteosfera, pet godina već nema Sijera...‘ Zoran Vakula posvetio zbirku legendarnom meteorologu

Prije točno 5 godina, 8. prosinca 2018., napustio nas je magistar znanosti Milan Sijerković

Zoran Vakula i Milan Sijerković

 Boris Kovacev/Cropix/

Prije točno 5 godina, 8. prosinca 2018., napustio nas je magistar znanosti Milan Sijerković i danas mnogima jedan od naših najpoznatijih meteorologa i sinonima za vremensku prognozu. Jedan od pionira ‘televizijske meteorologije‘ kojeg mnogi pamte po pučkim izrekama kojima je obogaćivao prognozu napisao je veliki broj stručnih i znanstvenih radova, te 24 knjige.

Legendarnom Sijeru, Profesoru, Šefu i Meteo-legendi Zoran Vakula sada je posvetio zbirku objavljenu u nakladi Vakula pod naslovom ‘Vjerske teme i vrijeme‘, s podnaslovom ‘Meteorima o svecima i blagdanima‘. Podsjetnik je to, ističe Vakula, na pučko vremenoslovlje - stare narodne izreke o vremenu i na njihovog medijski najvećeg promotora - mr. sc. Milana Sijerkovića. Osim tih izreka, zbirka sadrži i znanstveno utemeljene prognoze u stihu i rimi, u kojima se spominju sveci i blagdani, te ističe razlike i valjanost ta dva izvora ‘vremenskih prognoza‘.

image

Zoran Vakula i Milan Sijerković

Boris Kovacev/Cropix/

- Opustjela je meteosfrea, pet godina već nema Sijera i njegovog nadahnutog ‘pera‘ i kod vedrine i kod nevera legendarnog meteošarmera, promotora velikih razmjera... E pa njemu u čast - bez dileme: evo ‘Vjerske teme i vrijeme ‘il‘ - Meteorima o svecima pa i raznovrsnim blagdanima... - pjesnički nadahnuto kaže Vakula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:07