RENE I ĐURO SKUPA U NOVOJ SERIJI

'Privatno smo kao partneri skladni, a u seriji jedan drugome podmećemo kajle'

 

Proslavljeni glumački tandem, ali i uspješni partneri u stvarnom životu Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro glavne su zvijezde nove humoristične serije Nove TV “Ne diraj mi mamu”.

Dobra momčad

U seriji čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, ujedno i glavni autor hit serije “Lud zbunjen normalan”, a režiju Elmir Jukić, Rene i Đuro također su se našli u ulozi partnera, ovaj put odvjetnika Budimira Ćorovića i Zlatka Slijepčevića. Osim poslovnog odnosa, odvjetnički dvojac vežu i obiteljske poveznice jer Zagrepčanin Budimir, odnosno Rene, oženjen je za Sarajku, Zlatkovu sestru. U ulozi Budimirove punice, a Zlatkove majke Dike našla se Jasna Diklić, koja dijeli dom upravo s Budimirom, udovcem svoje pokojne kćeri. Doduše, u jednom trenu i Zlatko ostaje bez doma pa partneri postaju i prava mala disfunkcionalna obitelj u ista četiri zida.

- Seriju smo prije godinu i pol u Sarajevu snimali mjesec dana u komadu i moram priznati da je ekipa na setu, bez pretjerivanja, bila briljantna. Bili smo prava internacionalna momčad, Đuro kao Slovenac, Anđelka Prpić branila je boje Srbije, ja sam bio reprezentacija Hrvatske, a Dragan Marinković Maca kao igrač BiH.

Proslavljeni scenaristi

Ušli smo u već ušemljeni tim scenarista Feđe i Elmira kao redatelja koji su radili na seriji “Lud, zbunjen, normalan”, a iako smo uletjeli kao gostujuća ekipa, vrlo smo se brzo udomaćili - prisjetio se Rene Bitorajac. Serija se uglavnom snimala u studiju, s nešto malo eksterijera, no atmosfera na setu bila je fantastična, što će se itekako vidjeti i na ekranu.

- Ja sam neka čudna varijanta hrvatskog odvjetnika, koji se zbog žene preselio u Sarajevo, što baš i nije čest slučaj. Imam dosta peripetija s punicom s kojom živim, što je već samo po sebi dovoljno smiješno. Uz to, Đuro mi je partner, tajnica nam je Anđelka, a naš privatni špijun Maca. Posla nema pa ga izmišljamo, radimo ispod stola. Klasično životarenje iz kojeg nastaju odlične sulude situacije - opisuje Bitorajac.

Reneov Budimir tako je kompulzivno uredan karakter. Kod njega sve mora biti “kao po špagi”, pa čak i rese na tepihu moraju biti počešljane. Udovac je, ima kćer, studenticu Miju. Prilično je kratkog fitilja i treba mu malo da se iznervira, a kako je slab sa živcima, često poseže za sedativima. Precizan je, točan i nikad ne kasni pa ga izluđuje Zlatkov odnos prema poslu i životu. Đurin Zlatko Budimirova je sušta suprotnost.

Više puta se ženio i razvodio, a s jednom od bivših supruga ima sina 10-godišnjeg Adija. Do krajnjih je granica neuredan, opušten, flegmatičan i ciničan. Nije neobično da cigaretu otresa, pa čak i ugasi, na pod kancelarije, a sklon je alkoholu, lakim ženama i nepopravljivi ovisnik o kocki. Cinik.

Dugo spava, konstantno je mamuran, kasni gdje god da krene, a u uredu ima i mali frižider koji je uvijek pun piva. No već u prvom nastavku vidjet će se da Budimir i Zlatko imaju i puno zajedničkog, pa tako i financijske probleme. Budimir zbog kazne od Porezne inspekcije, Zlatko zbog kockarskih dugova, a rješenje vide u punici i majci Diki, koja čuva nakit pokojne kćeri. Naravno, partneri se odluče opljačkati je, a hoće li im to uspjeti i uz kakve sve peripetije, na gledateljima je da otkriju već na samom početku serije.

Četiri zaposlena

Iako su i u seriji, unatoč razlikama i financijskim problemima, Rene i Đuro prilično skladni partneri, u stvarnom je životu njihov partnerski odnos ipak mnogo skladniji. Naime, vlasnici su sad već dobro uigranog kazališta, točnije Ludilišta Luda kuća u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici.

- Definitivno smo bolji partneri u životu jer iako smo u seriji dobri, uvijek netko nekoga zezne, što definitivno nije slučaj u našoj Ludoj kući gdje nema mjesta spletkama. Dapače, u našem kazalištu dajemo sve od sebe i sad se već stvari odlično slažu. Eto, nedavno smo u samo 26 sati odigrali čak četiri predstave. Jednu u Poreču, jednu u Rijeci, a u Zagrebu smo imali jutarnju premijeru dječje predstave te Anđelkino gostovanje. I to sve sa samo četiri zaposlena - pohvalio se Rene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:47