PODIJELILI DOGODOVŠTINE

‘Prljavci‘ ispričali nezaboravnu anegdotu: ‘Ja bih se rasplakao da sam bio na njegovom mjestu‘

Izbacili su i novi singl ‘Molim Boga da svane‘ pa se prisjetili nezaboravnih trenutaka i najavili nove projekte

Prljavo kazalište

 Tonci Plazibat/Cropix

Prije 15 godina službeno su je otvorili, 2019. godine održali su ondje dva rasprodana koncerta, a krajem godine Prljavo kazalište ponovno će zasvirati u zagrebačkoj Areni. Nedavno su izbacili novi singl "Molim Boga da svane" pa se za In magazin prisjetili nezaboravnih trenutaka iz karijere i najavili nove projekte.

image

Prljavo kazalište

Nera Simic/Cropix

Padali su na pozornici, nastupali su slomljenih ruku, ali nikada nisu iznevjerili svoju publiku. "To mi je jedna od boljih anegdota. Nazovem prijatelja liječnika: ‘Slušaj to i to mi se dogodilo, ne znam što da radim‘. Kaže on: ‘Vi imate široke trake, s onom kojoj lijepite kofere. Sad ta tri prsta dobro si zalijepi, pa tako sviraj‘", ispričao je Mladen Bodalec.

"Ja sve mogu razumjeti, ali da netko može sa slomljenom rukom, praktički ubijen, i dalje raditi koncert, ja to ne mogu vjerovati. Ja bih se rasplakao, ja bih počeo plakati, ne znam što bih radio", kazao je Jasenko Houra pa su se prisjetili nekih od padova na pozornici.

image

Prljavo kazalište

Tonci Plazibat/Cropix

"Bili smo na koncertu u Makedoniji i bila je nekakva pista za manekenke koje su prije imale show, a bila je tu i nekakva fontana pa je malo rosilo pa je navlažilo nekakav najlon te piste uske i ja sam pao", ispričao je Bodalec. Houra se pak prisjetio početaka i toga kako je, zbog koncerata, izbivao iz škole.

"Otišao sam svirati koncert kad je bio ispit iz njemačkog pa su me rušili na godinu, mada nisam ja bio baš katastrofalan đak. Bio sam korektan, ali sam već bio profesionalac u toj dobi", kazao je. Otkrio je i da Prljavo kazalište dolazi u kazalište jer Houra planira postaviti svoj autorski mjuzikl.

Radni naziv je "Dubrava blues", a planira se raditi u Komediji u vremenskom periodu od 12 do 15 mjeseci. "Ljudi moraju shvatiti da smo mi nesigurni, nismo mi nesigurni na binama, ali u stvaranju što bi mi željeli napraviti...", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:35