MUKE S POREZOM

Supruga nekad najplaćenijeg igrača Dinama brani muža: ‘Birokracija ne radi u skladu s propisima‘

‘Mi smo vrlo rado htjeli platiti porez‘, navodi Marta, supruga nekad najbolje plaćenog dinamovca Juniora Fernandesa
Marta i Junior Fernandes
 Instagram

Nakon što se na listi poreznih dužnika među brojnim poznatim imenima našlo i ono nekad najbolje plaćenog dinamovca Juniora Fernandesa, reagirala je njegova supruga Marta Fernandes.

Odnedavno igrač Al-Ittihad Kalbe, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je prije toga tri godine igrao u Turskoj, prema objavljenom popisu, dužan je, naime, 215 tisuća kuna poreza Hrvatskoj.

No kako je došlo do tog duga, prilično ljutito je na svom Instagramu objasnila 24-godišnja Marta.

image
Instagram

"Dogodilo se da sam ja otputovala 20. listopada iz Hrvatske, a porez su nam pokušali uručiti 23. listopada. Radi se o porezu na nekretninu koja je kupljena preko agencije za nekretnine. Mi smo vrlo rado htjeli platiti porez te je upravo i zbog toga Junior bio u RH preko ljeta i na Poreznoj, na kojoj su mu rekli kako je referentica zadužena za njegov slučaj na godišnjem odmoru te kako će se vratiti za dva do tri tjedna.

View this post on Instagram

Dragi mediji, Imam potrebu odgovoriti na objavljene članke o poreznim dugovanjima mog supruga Juniora Fernandesa. Moram priznati kako nas je oboje neugodno iznenadila neupućenost onih koji su pisali tekstove i cijelu priču vezanu za ovu tematiku. Vjerujem kako ponekada nije lako doći do svih informacija, no barem smo moj suprug i ja uvijek bili spremni odgovarati na sva pitanja o nama i našem životu. Nažalost ovoga puta nitko nas nije kontaktirao kako bismo možda objasnili situaciju i samim time spasili i vas i nas od neugodnosti. Dogodilo se da sam ja otputovala 20.10 iz RH, a porez nam je pokusan uručiti 23.10. Radi se o porezu na nekretninu koja je kupljena preko agencije za nekretnine. Mi smo vrlo rado htjeli platiti porez te je upravo i zbog toga Junior bio u RH preko ljeta i na poreznoj na kojoj su mu rekli kako je referentica zadužena za njegov slučaj na godišnjem odmoru te da će se vratiti za dva do tri tjedna. Moj suprug je nogometaš koji ne igra u RH, ne igra čak niti na istom kontinentu što je itekako javno poznato. Upravo iz tog razloga on jednostavno nije u mogućnosti dolaziti u RH kako bi saznao da li je netko odradio svoj posao napokon, posebno u ovo doba kada su putovanja maksimalno otežana. Nisam mogla ja preuzeti jer su inzistirali da on dođe osobno. Bez ikakvih upozorenja našli smo se na listi poreznih dužnika iako smo u nekoliko navrata tražili informaciju o iznosu koji je potrebno platiti te čak i osobno dolazili u poreznu upravu kako bismo to riješili prije nego napustimo RH. Nažalost ovo je samo još jedan dokaz kako birokracija ne radi uvijek u skladu s propisima već zbog svoje neorganiziranosti dovode ljude i obitelji u neugodne situacije. Ovo nije jedina nekretnina koju suprug i ja posjedujemo u RH gdje planiramo i živjeti te nam nikada nije palo na pamet izbjegavati svoje građanske obaveze. Uostalom kao što se i može vidjeti prema instituciji koja je i pustila ove liste van, mi nemamo nikakvih drugih dugovanja prema RH.

A post shared by Marta Fernandes da Silva (@missfernandes_10_) on

Moj suprug je nogometaš koji ne igra u RH, ne igra čak niti na istom kontinentu, što je itekako javno poznato. Upravo zbog toga, on jednostavno nije u mogućnosti dolaziti u RH kako bi saznao je li netko odradio svoj posao napokon, posebno u ovo doba kada su putovanja maksimalno otežana. Nisam mogla ja preuzeti, jer su inzistirali da on dođe osobno. Bez ikakvih upozorenja, našli smo se na listi poreznih dužnika, iako smo u nekoliko navrata tražili informaciju o iznosu koji je potrebno platiti te čak i osobno dolazili u Poreznu upravu kako bismo to riješili prije nego što napustimo Hrvatsku.

image
Instagram

Nažalost, ovo je samo još jedan dokaz kako birokracija ne radi uvijek u skladu s propisima, već zbog svoje neorganiziranosti dovode ljude i obitelji u neugodne situacije. Ovo nije jedina nekretnina koju suprug i ja posjedujemo u RH, gdje planiramo i živjeti, te nam nikada nije palo na pamet izbjegavati svoje građanske obveze.

Uostalom, kao što se i može vidjeti prema instituciji koja je i pustila ove liste van, mi nemamo nikakvih drugih dugovanja prema Hrvatskoj", ogorčena na neugodnu situaciju u kojoj se našla, napisala je Marta Fernandes.

image
Instagram

Njezino pojašnjenje stiglo je nakon što je Porezna uprava objavila je godišnju listu dužnika na kojoj je među poznatim imenima i Junior Fernandes (32), pa se bračni par Fernandes našao na udaru zbog svog raskošnog života s jedne strane te duga državi, s druge strane.

Nije, naime, tajna da plavokosa Dalmatinka uživa kupovati torbe, cipele i garderobu u iznosima koji su prosječnom čovjeku nezamislivi.

Poput Marte i Juniora, i njihovi sinovi Benjamin i Mateo od rođenja nose samo dizajnersku odjeću pa ih ona često fotografira u baby kolekcijama brendova Gucci i Versace.

image
Instagram

Fernandesi vode luksuzni život, što je vrlo jasno vidljivo na društvenim mrežama. Jedno drugome često poklanjanju skupe poklone, voze se privatnim avionima i uživaju na dalekim lokacijama.

Ljetos je njihovu obiteljsku idilu uljepšalo rođenje drugog sina kojeg je Junior upoznao tek nedavno s obzirom na to da igra nogomet za klub Al Ittihad Kalba u Dubaiju, kamo je Marta, inače rodom s Čiova, stigla privatnim avionom iz Zagreba.

Par se vjenčao 2016. godine, prije dvije godine dobio je sinčića Matea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:56