SIMBOL ŽENSTVENOSTI

Koji je to trik koristila Marilyn Monroe zbog koje je svaki muškarac za njom izgubio glavu?

 Getty Images / Getty Images

Da njezin život nije tragično završio 1962. godine, Marilyn Monroe 1. lipnja proslavila bi 90. rođendan.

Glumicu, koju prati epitet seks ikone 20. stoljeća, muškarci su obožavali, a ona ih je zavodila jednostavnim trikovima. Među njima su neki od najjednostavnijih, pa se, primjerice, u javnosti nikad nije pojavljivala bez savršene frizure, obline i svoju ženstvenost uvijek je isticala, a iako je po prirodi bila sramežljiva i povučena, nikada nije dopustila da to njezini obožavatelji vide.

Parfem Chanel 5 bio je njezin zaštitni znak, a osim frizure, obrve su joj uvijek bile savršeno dotjerane. No pored svega spomenutog, postojao je još jedan trik koji je koristila kako bi je svi pored kojih prođe dobro zapamtili.

Oni koji su poznati s njezinim likom i djelom, znaju i za njezin seksi hod po kojem je bila prepoznatljiva, no mnogi ne znaju kako ga je usvojila. a baš ta tajna otkrivena je u dokumentarcu 'Love, Marilyn' Naime, odgovor na to pitanje je knjiga 'The Thinking Body' Mabel Elsworth Todd koju je Marilyn čitala, a uz koju je mnogo naučila o tome što sve u suradnji mogu učiniti tijelo i um.

Tako je Marilyn iz upravo spomenute knjige usvojila nekoliko stvari - glas, disanje, držanje tijela i hod. Filmski svijet promijenila je u sceni filma 'Niagara' - jedinom filmu u kojem je glumila zlu ženu.

U filmu hoda o od kamere, snimaju je s s leđa, a filmski kritičari i danas znaju reći da nitko nikada nije tako hodao. Tako je Marilyn i danas, čak 54 godine nakon što je preminula, nesumnjivo simbol ženstvenosti, stila i seksepila.

Unused footage of American film star Marilyn Monroe (1926 - 1962) shows off her curves in her last film 'Something's Gotta Give', directed by Michael Gordon. She was fired just 32 days into production due to the increasingly erratic behaviour which preceded her early death, and replaced by actress Doris Day. The film was released as 'Move Over, Darling'.    (Photo by Mr L J Willinger/Getty Images)
Getty Images / Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:47