TRAGIČNI KONCERT

Ariana Grande nastavlja s božićnom tradicijom: Hrpa darova za djecu stigla je u bolnice diljem Manchestera

U svibnju 2017. dogodio se teroristički napad na njezinom koncertu u Manchesteru gdje je poginulo 22 ljudi

Ariana Grande

 /Photo12 Via Afp

Američka pop zvijezda Ariana Grande (29) nastavlja slati božićne darove djeci koja su za vrijeme blagdana u bolnicama diljem Manchestera.

Tim za društvene mreže zdravstvenog odbora podijelio je sliku hrpe darove uz poruku “Hvala Ariana! Bili smo tako uzbuđeni primiti božićne darove za mlade pacijente u našim bolnicama”.

Podsjetimo, 22. svibnja 2017. dogodio se teroristički napad na njezinom koncertu u Manchesteru nakon što je pjevačica pauzirala svoju turneju, ali se vratila u grad samo dva tjedna poslije kako bi predvodila “One Love Manchester” koncert.

image

Ariana Grande na dobrotvornom koncertu "One Love Manchester"

Dave Hogan For One Love Manchest/Afp

Na dobrotvornom koncertu sudjelovali su mnogi izvođači uključujući Miley Cyrus, Katy Perry, Liama Gallaghera, Justina Biebera i Robbieja Williamsa.

image

Publika na dobrotvornom koncertu "One Love Manchester"

Danny Lawson/Afp

Britanski Crveni križ otkrio je da je tijekom nastupa prikupljeno više od 2,35 milijuna funti.

U studenom je otkriveno da se teroristički napad mogao “spriječiti” te da je došlo do “savršene oluje neuspjeha”, tvrdio je bivši teroristički časnik.

U napadu je ozlijeđeno stotine ljudi, a poginulo je 22 dok je najmlađa žrtva bila osmogodišnja djevojčica.

Bolničarima je trebalo 43 minute da stignu do mjesta događaja, vatrogasci smješteni samo pet kilometara dalje nisu stigli sve dok posljednja ozbiljno ozlijeđena žrtva nije hitno prebačena u bolnicu, a policija je pogrešno prijavila incident s oružjem.

Andrea Bradbury, umirovljena protuteroristička policijska inspektorica koja je i sama bila ozlijeđena u napadu, rekla je da su hitne službe bile “nespremne i potpuno zatečene” terorističkim napadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:29