MREŽE ‘GORE‘

Balenciaga prodaje suknju koja izgleda kao ručnik, cijena nema veze sa zdravim razumom: ‘Kako vas mrzim!‘

Poznata modna kuća već je nekoliko puta izazvala kontroverze svojim odjevnim komadima
 Balenciaga/

Još jedan odjevni komad modne kuće Balenciaga posao je viralan. Riječ je o suknji koja izgleda identično kao sivi pamučni ručnik vezan oko struka za koju će ljubitelji ove luksuzne modne kuće trebati izdvojiti 925 dolara. Korisnike društvenih mreža prilično je iznervirao ovaj Balenciagin novitet. "Uvjeren sam da je Balenciaga društveni eksperiment" i "Mi stvarno živimo u svijetu Zoolandera", "Bože, kako vas mrzim", "Sramotno", "Svijet se približava kraju", samo su neki od komentara.

Dizajneri kažu da je suknja namijenjena i muškarcima i ženama, a oko struka se učvršćuje pomoću dva gumba i podesive kopče za remen. Zbog toga nema unaprijed zadanih veličina, a duljina je otprilike do koljena. Za razliku od klasičnih ručnika, ovaj zahtijeva - kemijsko čišćenje.

image
Balenciaga/

Ovo nije prvi (a vjerojatno ni posljednji) Balenciagin kontroverzni komad. Od svibnja prošle godine su na webshopu bile dostupne tenisice Balenciaga Paris, a naknadno je izašlo limitirano izdanje crno-bijelih tenisica Paris High-Top Sneaker Full Destroyed. Tenisice se zbog svog "dizajna" najbolje mogu opisati kao jako oštećene i iznošene, a prodavale su se po cijeni od 1850 dolara.

image
Balenciaga/

Prošlogodišnju jesensku kolekciju kontroverznog brenda obilježila je torba od teleće kože s uzicom koja izgleda poput crne vreće za smeće. Dizajneri su ju prikladno nazvali "Trash Pouch". Oni koji su je poželjeli imati u svojem ormaru, mogli su birati između standardnih nijansi vreća za smeće - crne, bijele, plave i žute - sve po cijeni od 1790 dolara.

image
Balenciaga/

Svoju kreativnost i sklonost eksperimentiranju još su jednom potvrdili lansiranjem naušnica napravljenih od vezica za cipele. Cijena - 250 dolara.

image
Balenciaga/

U sklopu kolekcije za jesen/zimu 2022. pojavila se i Le Cagole torba za čizme. Ova neobična kombinacija torbice i čizama u kombinaciji s kričavim bojama, nigdje ne može proći nezamijećeno. Baš kao ni crocsice na visoku petu.

image
Balenciaga/
image
Balenciaga/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:09