SLUČAJ ‘COCA-COLA‘

‘Bit će kazni!‘: UEFA prijeti nakon Ronaldovog poteza, pogledajte što su napravili ruski izbornik, Pogba...

Ronaldovo micanje Coca-Colinih boca tijekom pressice tvrtku je koštalo četiri milijarde dolara tržišne vrijednosti
Stanislav Čerčesov, Paul Pogba i Manuel Locatelli
 screenshot Twitter

Europska nogometna federacija (UEFA) upozorila je momčadi koje se natječu na 16. Europskom nogometnom prvenstvu da će ih kazniti ako njihovi igrači tijekom konferencija za medije nastave uklanjati sponzorske boce s pićima, piše BBC.

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo (36) u ponedjeljak je tijekom razgovora s medijima uoči utakmice Portugala i Mađarske od sebe udaljio dvije boce Coca-Cole kako bi ljude potaknuo da piju vodu.

The Guardian piše da je Ronaldova gesta slavnu kompaniju koštala čak četiri milijarde dolara tržišne vrijednosti, a potez slavnog Portugalca izazvao je brojne reakcije.

Francuski vezni igrač Paul Pogba (28) u utorak je tijekom pressice od sebe udaljio bocu piva Heineken jer je islamske vjeroispovijesti, a i talijanski vezni igrač Manuel Locatelli (23) u srijedu je bocu Cole zamijenio vodom.

"UEFA je podsjetila sudionike Eura da su partnerstva integralna za organizaciju turnira i razvoj nogometa diljem Europe", rekli su u četvrtak iz UEFA-e.

Direktor Eura Martin Kallen poručio je da su se igrači preko svojih nacionalnih nogometnih saveza obvezali poštivati pravila turnira. Međutim, Kallen je rekao da razumije odluke igrača poput Pogbe, koji je bocu piva maknuo iz religijskih razloga te dodao da je moguće da će momčadi biti kažnjene zbog poteza igrača.

UEFA je, međutim, objavila kako ne planira direktno kažnjavati igrače te da odluke o kažnjavanju prepušta nacionalnim savezima.

"Kazne će uvijek ići preko saveza sudionika natjecanja i oni mogu odlučiti hoće li direktno kazniti igrača. (UEFA) u ovom trenutku neće direktno kažnjavati igrače. Mi imamo pravila koja su savezi potpisali", rekao je Kallen.

Nekoliko igrača i jedan trener našalili su na račun Ronaldove geste.

Vezni igrač škotske reprezentacije John McGinn (24) u četvrtak je tijekom konferencije za medije okupljene kroz šalu pitao imaju li Coca-Cole, a ukrajinski napadač Andrej Jarmolenko (31) istog je dana također tijekom razgovora s medijima na stolu ispred sebe približio boce Coca-Cole i bocu Heinekena.

"Želim bocu Coca-Cole staviti ovdje, a bocu piva ovdje. Pozivam Colu i Heineken da mi se jave", rekao je šaljivi Ukrajinac.

Trener ruske nogometne reprezentacije Stanislav Čerčesov (57) otišao je korak dalje te je u srijedu uoči utakmice Rusije i Finske popio malo Coca-Cole iz boce koja je bila na stolu ispred njega. Ruski je trener to napravio nakon što je bocu otvorio s - drugom bocom pa potom potegnuo gutljaj iz nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:43