ZATVOR C KATEGORIJE

Boris Becker premješten iz ‘zatvora u ruševinama, pretrpanog gamadi‘: Prijeti mu deportacija?

Ministarstvo unutarnjih poslova naznačilo je da Becker odgovara kriterijima za vraćanje u Njemačku kada bude pušten

Boris Becker i njegova partnerica Lilian de Carvalho Monteiro

 Adrian Dennis/AFP

Bivši njemački tenisač Boris Becker premješten je u zatvor za strance, zbog čega se povećavaju šanse da će biti deportiran iz Velike Britanije nakon što odsluži dvije i pol godine zatvora zbog prikrivanja imovine nakon proglašenja bankrota.

Trostruki prvak Wimbledona osuđen je, naime, prošloga mjeseca na dvije i pol godine zatvora zbog prikrivanja 2,5 milijuna funti nakon što je 2017. proglasio bankrot. Bivši teniski as trenutno se nalazi u zatvoru Huntercombe u Oxfordshireu nakon što je preseljen iz Wandswortha u Londonu. Huntercombe je zatvor C kategorije u kojem su smješteni strani kriminalci koji trebaju biti deportirani.

Viktorijanska zgrada stara 170 godina opisana je u tijekom jedne inspekcije koja je održana prošle godine kao 'zatvor u ruševinama, pretrpan gamadi' u kojem su se zatvorenici 'očajnički dosađivali'. Nasuprot tome, Huntercombe smatran je u svojoj posljednjoj inspekciji 'sigurnim, pristojnim i svrhovitim' zatvorom.

Prošle su godine zatvorenici imali mogućnost ići na tečajeve snimanja i davanja intervjua, a zatvor također ima i svoj TV kanal. Becker tamo može vježbati u teretani, igrati košarku ili nogomet, ali nije sigurno da zatvor posjeduje teniski teren.

Ministarstvo unutarnjih poslova naznačilo je da Becker odgovara kriterijima za vraćanje u Njemačku kada bude pušten. Vladin izvor izjavio je za Daily Mail da bivši tenisač ispunjava kriterije za automatsko razmatranje deportacije te da će njegov slučaj biti razmotren na uobičajen način.

Dvaput vjenčani otac četvero djece tijekom svoje zavidne teniske karijere zaradio je više od 20 milijuna funti, no raskošni način života, razvod, pravni problemi i loše poslovne odluke doveli su ga do bankrota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:38