RAT OKO VINARIJE

Brad Pitt dobio je bitku, ali još ne i rat: Donesena je presuda u njegovu korist, suđenje s Angelinom se nastavlja

Sud je odbio optužbe Jolie da je Pittova tužba neozbiljna i zlobna, što njemu otvara put da je tuži zbog prodaje njezinog udjela

Brad Pitt

 Courtesy De‘longhi/mega/The Mega Agency/Profimedia/Courtesy De‘longhi/mega/the Mega Agency/profimedia

Brad Pitt pobijedio je u posljednjoj bitci oko francuskog vinograda koji je posjedovao s bivšom ženom Angelinom Jolie. The Chateau Miraval posjed na kojem se proizvodi nagrađivano rose vino je u centru dugotrajne sudske bitke između para.

Jolie je pokušala poništiti preliminarnu presudu na Vrhovnom sudu LA-a koja je odobrila tvrdnje njezinog bivšeg supruga da je prodala svoj udio u njihovom vinogradu ruskom oligarhu Juriju Šefleru bez njegova pristanka 2021. godine.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt 2006. godine

Walter Bieri/Keystone-sda-ats Ag/Profimedia/Walter Bieri/keystone-sda-ats Ag/profimedia

Još jedna sudska pobjeda je na strani Pitta jer je sud odbio optužbe da je njegova tužba bila „neozbiljna, zlobna i dio problematičnog obrasca”. To znači da Pitt sada može tužiti bivšu suprugu jer je iznevjerila dogovor da će se prilikom prodaje konzultirati s onim drugim.

Stoli (Šeflerova tvrtka) izgubila je neke dionice u korist Pitta čime je on postao većinski dioničar. Bitka oko budućnosti Chateau Miravala do sada se vodila u sudnicama u Francuskoj, Luksemburgu i Los Angelesu.

image

Chateau Miraval imanje u južnoj Francuskoj

Atlantic Images/Splash/Profimedia/

Podsjećamo, Pitt je bio šokiran kad je njegova bivša žena prodala pola njihove vinarije bez međusobnog dogovora ruskom tajkunu Juriju Šefleru i njegovoj Stoli grupi. Pitt i Jolie kupili su imanje od 1300 hektara u Provansi, u južnoj Francuskoj, 2008. za 28,4 milijuna dolara i tamo su se vjenčali 2014. Vinograd je bio vrlo profitabilan i čak je proizvodio nagrađivani rosé. Bivši moćni holivudski par, koji ima šestero djece, razišao se 2016.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:46