BIJESNA ZVIJEZDA

Britney se nagodila s tatom: ‘Nije dobila ništa, a još mu mora platiti i goleme odvjetničke troškove‘

U tužbi se tvrdilo kako je Spears sebi isplatio 6 milijuna dolara i nepropisno nadzirao svoju kćer

Britney Spears

 Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia

Više od dvije godine nakon što je sudac ukinuo skrbništvo koje je Jamesu P. Spearsu dalo kontrolu nad životom njegove kćeri pop zvijezde, Britney Spears i njezin otac riješili su pravne nesuglasice oko plaćanja njegovih odvjetničkih troškova i upravljanja njezinim financijama.

image

Britney Spears

Walter/Bestimage/Profimedia/Walter/bestimage/profimedia

Kako donosi New York Times, uvjeti nagodbe nisu objavljeni u sudskim podnescima koje su obje strane predale Vrhovnom sudu u Los Angelesu u četvrtak. Dvije strane nisu bile usuglašene oko visine pravnih troškova Jamesa Spearsa i pitanja o njegovom nadzoru nad kćerkinim novcem dok joj je bio skrbnik. Trinaestogodišnje starateljstvo koje je započelo 2008. nakon niza pjevačicinih javnih slomova, prekinuto je 2021. Njezin otac, koji je tijekom tog razdoblja bio jedan od njezinih skrbnika, tražio je za više od 2 milijuna dolara za troškove nekoliko odvjetničkih ureda koje je angažirao. Također je tražio plaćanje tekućeg pravnog računa svog sadašnjeg odvjetnika.

image

Jamie Spears

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Odvjetnik Britney Spears, Mathew S. Rosengart, usprotivio se naknadama. Rosengart je tvrdio da njegova klijentica ne bi trebala plaćati trenutne odvjetničke račune svog oca, tvrdeći u sudskim dokumentima da je Spears sebi isplatio 6 milijuna dolara, nepropisno nadzirao svoju kćer i sudjelovao u financijskim malverzacijama tijekom skrbništva. Spears je negirao bilo kakvu krivnju. Držao je kontrolu nad financijskim i osobnim poslovima kćeri do rujna 2019., kada je dao ostavku na mjesto njezina osobnog konzervatora navodeći zdravstvene probleme, a zamijenila ga je Jodi Montgomery, profesionalka na tom području. Odvjetnik Andrew M. Wallet bio je suskrbnik njezine imovine dok nije dao ostavku 2019.

image

Britney Spears. 2007 u Las Vegasu

Kevin Winter/Getty Images/Profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Alex M. Weingarten, odvjetnik g. Spearsa, rekao je da ne može razgovarati o uvjetima nagodbe jer su povjerljivi, ali se složio da su strane riješile sva neriješena pitanja. U jednom od podnesaka stoji da je njegov klijent "u potpunosti i konačno razriješen dužnosti bivšeg konzervatora imovine". No kako donosi TMZ Britney je zbog ovog za nju nevjerojatnog razvoja događaja prema kojem Jamie ne plaća Britney ni centa, ali Britney plaća Jamieijeve odvjetničke račune - bijesna. TMZ-u je rečeno da ju je njezin odvjetnik Mathew Rosengart, uvjeravao da ima solidan slučaj, ali na kraju, ona ne samo da mora podmiriti očeve troškove koji iznose više od 2 milijuna dolara, nego je kako tvrdi TMZ do sada Rosengartu platila oko 4 milijuna dolara. Dakle, slučaj je zatvoren prema svemu sudeći nevjerojatnom pobjedom Jamieja Spearsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:48