BORBA ZA SLOBODU

Britney želi biti majka: Njezin otac rezolutno to odbija, odluka suda bacila u očaj njene fanove

Opet se rasplamsao pokret #FreeBritney, nakon što je i njezina sestra, Jamie Lynn Spears, dobila dopuštenje da upravlja njenim novcem
 Valerie Macon/AFP

Saga o Britney Spears posljednjih dana opet puni stupce svjetskih medija. Taj novi val interesa u vezi je s pokušajem posrnule 38-godišnje pop princeze pred sudom u Kaliforniji da se oslobodi očeva tutorstva.

Naime, Britney se pod svaku cijenu i dalje želi riješiti skrbništva svog oca Jamieja koji je zadužen za njenu karijeru, financije i za sve odluke koje se tiču njezina života i tako već dvanaest godina otkako je zvijezda doživjela slom živaca. Britney ga se sada opet želi otarasiti, jer je poželjela ponovno postati majka.

Uloga majke

Pjevačica već ima dvoje djece, sinove Seana (14) i Jaydena (13), koje je dobila u braku s bivšim suprugom Kevinom Federlineom, od kojeg se razvela 2007. nakon tri godine braka. No, sada bi Britney sa svojim mlađahnim dečkom, trenerom Samom Asgharijem (26), htjela stvoriti obitelj i roditi još jedno dijete. Tu želju izrekla je prošlog tjedna i pred sudom u Kaliforniji, jer se njen otac, između ostalog, jako protivi tome da ona još jednom postane majka.

image
Britney Spears i Sam Asghari

- Oduvijek je htjela veliku obitelj i želi biti samostalna. Želi donositi više odluka o svom životu. Ona drži do svoje karijere, ali uloga majke najvažnija joj je u životu i želi imati još jednu bebu s čovjekom kojeg voli - kažu izvori bliski pjevačici koja se prošlog tjedna sudski pokušala osloboditi očeve ‘tlake’. Jer, tata joj, navodno, ne dopušta da napušta svoj dom, da vozi auto i slično dok pritom, nevjerojatno, ona ipak smije raditi i zarađivati novac.

Njezini su fanovi čvrsto uz nju. Svojedobno su pokrenuli kampanju naziva #FreeBritney kojom su ukazali na to da je pjevačica praktički zatočena u svom domu, a koja se s najnovijim događajima opet rasplamsala. Kampanja je bila urodila plodom, jer je tijekom srpnja počelo saslušanje nakon kojeg se odluka o skrbništvu ponovno razmotrila te je odlučeno da Britney ipak ostaje pod skrbništvom oca i to barem do veljače 2021.

Međutim, sada je, po novom, i Britneyna mlađa sestra, 29-godišnja Jamie Lynn Spears, dobila dopuštenje da upravlja njenom zakladom koju je pjevačica osnovala još 2004. kako bi zaštitila novac koji posjeduje i osigurala financijsku budućnost svojoj djeci. Jamie Lynn će brinuti za sestrine nekretnine i ostale stvari u vlasništvu, kao i financije.

Oportunist

U međuvremenu mediji su došli do dokumenata u kojima odvjetnik Britney Spears traži da se o nekretninama i novcu posrnule glazbenice privremeno brine njezina menadžerica Jodi Montgomery, a stranke se oštro protive tome da otac Jamie nastavi kontrolirati bogatstvo kojim Britney raspolaže.

Jamie Spears za američki NY Post progovorio je o kampanji koja ga predstavlja kao oportunista koji želi kontrolirati emocionalni i financijski život svoje kćeri.

image
Jamie Spears
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Zahtjev sudu

- Volim svoju kćer i svu svoju djecu. Svake godine sudu moram prijaviti svaki novčić koji potrošim. Kako bih, dovraga, mogao nešto ukrasti? - rekao je novinarima ogorčeni tata Spears, dodajući da je uznemiren zbog agresivnih obožavatelja koji sudjeluju u #FreeBritney pokretu.

- Ti teoretičari zavjere nemaju pojma. Ima i onih koji mi prijete smrću. Ne želimo takve obožavatelje - istaknuo je Jamie Spears.

Kad smo već kod familije Spears, podsjetimo kako je prije godinu dana, uoči posljednjeg vještačenja mentalnog zdravlja američke glazbenice, skrbništvo zatražila i njezina majka Lynne Spears. I ona je sudu predala zahtjev da ima uvid i ovlasti nad financijama svoje kćeri, ali joj je to sud odbio.

Britney je sada od suda tražila da joj umjesto oca skrbnica bude Jodi Montgomery, njena menadžerica koja joj je bila privremena skrbnica kada je otac pjevačice zbog bolesti odstupio s te pozicije na kraće vrijeme. No, sud je odbio ovaj zahtjev i odlučio da James Spears ostaje skrbnik svojoj kćeri barem do 1. veljače 2021. godine.

To je u očaj bacilo njene obožavatelje, pokretače i pristaše kampanje #FreeBritney, koji ne planiraju stati i borit će se, vele, sve dok pravda ne bude zadovoljena, a njihova miljenica oslobođena iz tamnice u kojoj je, kako kažu, drži njen otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:44