SPORNI UDARAC

Chris Rock o Will Smithu i incidentu na dodjeli Oscara: ‘Nisam mu uzvratio zato što sam odgojen‘

U svom novom Netflixovu specijalu žestoko je kritizirao glumački par, a progovorio je i o samom incidentu

Incident na dodjeli Oscara

 Robyn Beck/Afp

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je glumac Will Smith na pozornici dodjele Oscara ošamario komičara Chris Rocka.

Sve je započelo kada se Rock našalio na račun glumčeve supruge, glumice Jade Pinkett Smith rekavši: “Jada, volim te. G.I. drugi nastavak, jedva čekam vidjeti”. G.I. Jane je inače popularni filmski lik koji je odglumila Demi Moore obrijana na ćelavo. Smithova supruga bori se s alopecijom, bolešću zbog koje na dijelovima glave ostaje bez kose.

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Michael Tran/Afp

Glumac je zatim ustao, popeo se na pozornicu i ošamario komičara. Nakon toga, nekoliko puta je progovorio o incidentu te se ispričao Rocku, koji se sada konačno oglasio.

U svom novom Netflixovom specijalu “Chris Rock: Selective Outrage” žestoko je kritizirao glumački par, a na samom kraju specijala, konkretno je progovorio o samom incidentu.

- Svi znate što se dogodilo, udario me Will Smith, započeo je Rock koji je prethodno izjavio da nije bio svjestan njezine bolesti.

- Znate što ljudi kažu...”riječi bole”. Svatko tko kaže da riječi bole nikada nije dobio šamar. Ali ja nisam žrtva, nikada me nećete vidjeti u emisiji s Oprah ili Gayle kako plačem, nastavio je, optuživši Smitha za prakticiranje onoga što je nazvao „selektivnim bijesom”.

- Svatko tko stvarno zna, zna da nisam imao ništa s tim, rekao je misleći na Jadino priznanje iz 2020. da se davno spetljala s američkim reperom Augustom Alsinom dok su ona i njezin suprug bili na pauzi.

Smith se čak pridružio Jadi u epizodi njezine emisije „Red Table Talk” kako bi razgovarali o tome, što je Rock ismijao u svom specijalu.

- Svi u industriji su bili prevareni. Nikoga od nas nikada nije intervjuirala osoba koja nas je prevarila. Nikoga od nas. Zašto bi, dovraga, učinio to? Ona ga je povrijedila mnogo više nego on mene, objasnio je komičar ističući da je pokušao razgovarati s njim nakon incidenta, ali je Smith to odbijao.

Također je sugerirao da je možda bilo napetosti još kada je Rock vodio dodjelu Oscara 2016., usred Jadina bojkota zbog nedostatka raznolikosti među nominiranima, uključujući i njezina supruga.

- Rekla je da bih trebao odustati zato što Will nije bio nominiran za „Concussion”. Našalio sam se na tu temu, koga briga? Ona je započela, ja sam završio, rekao je komičar koji se osvrnuo i na zloglasni udarac koji je pretrpio.

image

Chris Rock

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

- On je glumio Muhammeda Alija, a ja Pookieja u „New Jack Cityju”, objasnio je Rock pa ispričao da mu nije uzvratio istom mjerom "zato što je odgojen".

- Znate li što su me roditelji naučili? Nemojte se boriti pred bijelcima, rekao je pa dodao da „voli Willa Smitha te da je cijeli život navijao za njega”.

Dan nakon incidenta, glumac se ispričao komičaru putem objave na svom Instagram profilu.

- Želio bih ti se javno ispričati, Chrise. Pretjerao sam i pogriješio sam. Posramljen sam i moji postupci nisu bili pokazatelj čovjeka kakav želim biti. Nema mjesta za nasilje u svijetu ljubavi i dobrote, napisao je tada.

Međutim, zabranjeno mu je prisustvovati dodjeli Oscara narednih 10 godina, no još uvijek ima pravo biti nominiran i osvajati nagrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 13:54