DIREKTORSKA PLAĆA

David Beckham jednom je svom zaposleniku isplatio 10 milijuna funti: Tko je sretni dobitnik?

Otkriveno je kako je 2022. godine Bekchamova tvrtka DB Ventures platila vrtoglav iznos nekome od trojice direktora

David Beckham

 Icon Sport/Ddp Usa/Profimedia/Icon Sport/ddp Usa/profimedia

David Beckham (48) je u svojoj tvrtci DB Ventures jednom zaposleniku platio plaću od 10 milijuna funti u 2022. godini. Računi pokazuju samo da se radi o direktoru najvišeg platnog ranga, stoga je izbor između Beckhama, Jamiea Saltera i Nicka Woodhousea. Ipak nije objavljeno o kome se radi, piše Mirror.

„Bojim se da nećemo otkriti tko je najviše plaćen direktor”, rekao je glasnogovornik Beckhama.

Isplata koja je bila 384% veća od one prethodne godine, bila je pet puta više od zbrojenih svih plaća 23 zaposlenika DB Ventures. Tvrtka je podružnica DRJB Holdings Limited. Njihov promet se udvostručio na 72 milijuna funti 2022. godine. Iste godine Beckham je navodno prodao 55% udjela u tvrtki Authentic Brands za 200 milijuna funti.

DRJB isplatila je 827.499 funti u dividendama 2022. godine što je pad u odnosu na 6,3 milijuna funti prethodne godine, i nisu izvršene isplate direktorima Beckhamu, Salteru i Woodhouseu.

image

Victoria Beckham i David Beckham

Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia/Theimagedirect.com/the Image Direct/profimedia

Seven Global, za brendove Davida Beckhama koji ne spadaju u DB Ventures, zaradio je 8,6 milijuna funti kroz partnerstva s Adidasom, Tudorom i Safilom. U međuvremenu, prihod modnog i kozmetičkog brenda Victorije Beckham porastao je 44% na 58,8 milijuna funti u 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:10