ZBOG SPACEYJA

Ekipa serije ‘House of Cards‘ uskoro bi se mogla naći na sudu: Njihova imena i iskazi postat će javni?

Njujorški sudac naredio je Spaceyju da obavijesti bivše članove ekipe kako bi njihovi identiteti i iskazi mogli biti javno otkriveni

Kevin Spacey i Robin Wright u seriji 'Kuća od karata'

 Media Rights Capital/Panic Pic/AFP

Bivši članovi ekipe serije 'House of Cards' ('Kuća od karata'), koji su svjedočili kako ih je glumac Kevin Spacey seksualno uznemiravao dok su radili na popularnoj Netflixovoj seriji, mogli bi biti upleteni u građansku parnicu protiv osramoćenog glumca.

Njujorški sudac naredio je Spaceyju da obavijesti bivše članove ekipoe kako bi njihovi identiteti i iskazi mogli biti javno otkriveni vezano uz slučaj seksualnog uznemiravanja, a koji je pokrenuo glumac Anthony Rapp protiv Spaceyja.

Izjave ekipe proizlaze iz sudskog spora koji je pokrenula produkcijska kuća serije "House of Cards", MCR, a koja je dobila presudu u iznosu od 31 milijuna dolara protiv Spaceyja. Utvrđeno je da je Spacey prekršio politiku nedopuštenog seksualnog uznemiravanja koja vrijedi u toj tvrtki, što je na kraju dovelo do njegove suspenzije, ali i do prestanka emitiranja Netflixove serije.

Jedan bivši član ekipe serije koji je svjedočio, tvrdio je da bi im Spacey "mahnuo, rukovao se i zatim spustio ruku na njihovo međunožje ili ih tamo dotaknuo."

U sudskim dokumentima koje je dobio The Post, američki okružni sudac Lewis A. Kaplan naložio je Spaceyju da obavijesti svjedoke kako bi njihovi identiteti i iskazi na sudu mogli biti objavljeni.

"Svi ovi svjedoci navodno su izrazili zabrinutost, izravno ili putem odvjetnika, da bi im moglo naštetiti ako njihova imena i uključenost u ovome slučaju postanu javni", napisao je Kaplan.

Rapp je podnio zahtjev za objavljivanje iskaza bivših članova ekipe 'House of Cards' koje bi on eventualno iskoristio u vlastitoj tužbi protiv glumca.

Anthony Rapp, je ranije rekao da ga je Spacey "pokušao zavesti" prije nekoliko desetljeća, kada je kao 14-godišnji glumac nastupao na Broadwayu. Rapp je tvrdio da ga je tada 26-godišnji Spacey pozvao na zabavu u stan 1986., gurnuo ga na krevet, popeo se na njega i pokušao ga nagovoriti na seks. Rapp je ispričao da je uspio pobjeći jer je Spacey bio vidno pijan.

Rapp i druga žrtva podnijeli su tužbe pozivajući se na zakon o dječjim žrtvama, koji žrtvama zlostavljanja u djetinjstvu omogućuje da podnose građanske tužbe protiv svog navodnog zlostavljača čak i nakon zastare. Za slučaj protiv Spaceyja određen je 4. listopada kao datum suđenja. U međuvremenu, Spacey također želi poništiti arbitražnu presudu protiv njega vrijednu 31 milijun dolara. Ročište u tom slučaju zakazano je za 10. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:44