BIZARNE SCENE

Fanovi mjesecima u šatoru čekaju koncert najveće pop zvijezde: Procurio i suludi popis pravila u ‘kampu‘

Obožavatelji u šatorima će imati veće šanse za mjesto blizu pozornice, odnosno, svoje omiljene pjevačice

Šatori postavljeni 250 metara od stadiona

 Str/Afp

Brojni obožavatelji Taylor Swift mjesecima kampiraju u šatorima ispred dvorane u kojoj će slavna pjevačica nastupiti, a situacija nije drugačija ni u Argentini gdje će za nekoliko dana održati koncert, piše NY Post.

Nekoliko najvećih obožavatelja pjevačice kampira blizu stadiona River Plate u Buenos Airesu u nadi da će zauzeti najbolja mjesta na tri nadolazeća rasprodana koncerta, 9., 10. i 11. studenoga.

- Bili smo u ovom šatoru pet mjeseci - rekla je za Pitchfork 21-godišnja obožavateljica koji je htjela ostati anonimna.

Priznala je da njezini roditelji ne znaju što ona radi, ni da između nastave na fakultetu i posla kampira u šatoru u nadi da će uloviti što bolje mjesto na koncertu. Kako tvrdi, roditeljima obično kaže da je u "posjetu prijateljici" u blizini stadiona.

Naravno, ona nije jedina. Mnoštvo šatora niže se duž pločnika, tvoreći nešto poput malenog kampa. Jedna obožavateljica po imenu Carmen rekla je da je provela 300 sati, ili nešto više od 12 dana, spavajući vani u redu. Također, organizatori improviziranog kampa vode evidenciju tzv. "kampera" koji moraju biti stariji od 18 godina.

Ulaznica za željenu svjetsku turneju bilo je očito premalo, bez obzira na to gdje su se koncerti održavali. Nesretni obožavatelji koji nisu osigurali svoje ulaznice u pretprodaji bili su prisiljeni izdvojiti stotine, ako ne i tisuće, za svoja mjesta. Iako su brojni obožavatelji kupili svoje ulaznice na vrijeme, tzv. "Swifties" u šatorima će imati veće šanse za mjesto blizu pozornice, odnosno, svoje omiljene pjevačice.

Inače, obožavatelji nemaju obavezu ostati u šatorima svaki dan cijeli dan kako bi zadržali svoje mjesto, iako oni koji to učine zapravo zarađuju bodove među spomenutim "organizatorima kampa".

- Činjenica da ima ovoliko ljudi zapravo olakšava stvari. Svi mi imamo različite rasporede pa se uskladimo jedni s drugima - rekla je jedna obožavateljica po imenu Irina.

Doduše, na internetu je procurio "interni popis pravila" koji obožavatelji moraju poštivati da bi zadržali svoje mjesto u redu. Sve ima svoju nagradu pa tako i spavanje po lošem vremenu ili provođenje cijele noći na betonu.

image

Kamp obožavatelja Taylor Swift

Str/Afp

Organizatori, međutim, nalažu kao pravilo jednu cijelu noć spavanja i minimalno 60 sati provedenih u šatorima mjesečno za ostanak u redu. Ako neki od obožavatelja 33-godišnje pjevačice ne mogu doći do svojih šatora, ali ne žele izgubiti svoje mjesto, mogu zatražiti pomoć obožavateljica Debore i Sofije, koje vode X račun namijenjen kampiranju za koncerte i nude svoje usluge čekanja u redu za druge.

One onima u potrebi naplaćuju putne troškove i naknadu za uslugu, u ukupnom iznosu od oko 700 argentinskih pezosa, što je ekvivalentno dva američka dolara, prema procjenama Pitchforka. Vrijedi uzeti u obzir da Argentina trenutno pati od hiperinflacije.

image

Reportaža s argentinske televizije

Screenshot/

Međutim, spomenuto kampiranje košta obožavatelje Taylor Swift više od njihovog vremena - navodno slušaju redovito dobacivanje prolaznika koji ih pitaju: "Radite li?" "Učite li" ili "Tuširate li se?". Do koncerata je manje tjedan dana, a obožavatelji bruje od iščekivanja, iako kažu da osjećaju trunku tuge što se njihovoj zabavi u improviziranom kampu bliži kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:02