STEVEN TYLER

Frontmen Aerosmitha optužen za seksualno zlostavljanje: ‘Zatrudnjela sam, ali on je inzistirao na pobačaju‘

Julia Holcomb tvrdi da je rokera upoznala na koncertu njegova benda u Portlandu, a nakon nastupa otišli su do njegove hotelske sobe

Steven Tyler

 Robyn Beck/AFP

Frontmen Aerosmitha Steven Tyler (74) optužen je za seksualno uznemiravanje, seksualno zlostavljanje i namjerno nanošenje emocionalne boli maloljetnici.

Tužiteljica, Julia Holcomb (65), navela je u sudskim dokumentima da je započela seksualni odnos s glazbenikom 1973. kad je ona imala 16, a Tyler 25 godina. Unatoč tome što ga nije imenovala u tužbi, Holcomb je u prošlosti govorila o navodnoj vezi s glazbenikom.

Tvrdi da ga je upoznala na koncertu njegova benda u Portlandu, gdje je živjela, a nakon nastupa otišli su do njegove hotelske sobe. Ondje mu je rekla za svoje godine i otkrila detelje iz svojega problematičnog obiteljskog života, no roker je nasrnuo na nju, a sljedećega jutra poslao ju je, tvrdi, kući taksijem.

Također, nakon nastupa benda u Seattleu navodno ju je ponovno seksualno zlostavljao, a sutradan ju je vratio u Portland.

Holcomb tvrdi da je 1974. Tyler uvjerio njezinu majku da mu dopusti da postane njezin zakonski skrbnik tako što joj je navodno obećao da će se brinuti za nju i upisati je u školu.

image

Steven Tyler

Tibrina Hobson/AFP

Međutim, kako ona tvrdi, Tyler nije ispunio ta obećanja, već je umjesto toga nastavio putovati s njom te ju opskrbljivati alkoholom i drogama. Godine 1975., kad je ona imala 17, navodno je zatrudnjela s njim, no on je, kako kaže Holcomb, inzistirao na tome da pobaci jer će ju u protivnom prestati uzdržavati.

- Htio je da pobacim i nije bilo važno koliko sam ga molila da zadržim svoje dijete. Ta odluka stvarno nije bila u mojim rukama - rekla je jednom prilikom.

Nakon pobačaja, Holcomb je ostavila Tylera te se vratila u Portland kako bi započela novi život kao predana katolkinja, tvrdi ona.

I sam glazbenik u svojim je memoarima napisao: “Nakon što su roditelji djevojke potpisali papir kojim sam dobio skrbništvo kako ne bih bio uhićen ako je odvedem izvan države, poveo sam je sa sobom na turneju”.

Holcomb u svojoj tužbi tvrdi da se osjećala osramoćeno nakon objavljivanja knjige koja je prikazivala lažnu sliku “romantične veze pune ljubavi”.

Također je napomenula da se njezino ime spominje u zahvalama memoara, navodno bez njezina pristanka. Holcomb je nekoliko puta tijekom godina govorila o ovome, uključujući i tijekom Marša za život 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:49