ALLISON MACK

Glumica i glavna svodnica gnjusnog seks kulta osuđena na 3 godine zatvora: ‘Vjerovala sam u njih‘

Na sudu je pročitala pismo u kojem je iskazala žaljenje, a osuđena je na tri godine zatvora te je dobila i kaznu od 20.000 dolara
Allison Mack
 Alberto Reyes/shutterstock

Američka glumica Allison Mack osuđena je na tri godine zatvora zbog uloge koju je imala u seks kultu Nxivm.

image
Alberto Reyes/shutterstock

Ova 38-godišnjakinja, hrvatskoj publici najpoznatija po seriji "Smallville" u kojoj je igrala lik Chloe Sullivan, još u travnju 2019. priznala je gnjusne optužbe koje su joj stavljene na teret, a to je da je sudjelovala u iznudi i zavjeri, sve kako bi regrutirala žene za taj njujorški kult u kojem su one žigosane i prisiljene imati spolne odnose s vođom Nxivma Keithom Raniereom.

image
Timothy A. Clary

On je pak prošle godine dobio čak 120 godina zatvora zbog niza zločina, među kojima je i prisiljavanje žena da mu budu seksualne ropkinje.

image
Timothy A. Clary

Na sudu u Brooklynu kojim je predsjedao okružni sudac Nicholas Garaufis, a prije izricanja presude, Mack je pročitala pismo u kojem preklinje žrtve da joj oproste. Bilo je adresirano na one "kojima je naštetila svojim postupcima" i koje su njezini odvjetnici priložili sudu tražeći i da zbog svojih zločina njihova klijentica ne završi u zatvoru. Mack je u tom pismu pokušala objasniti kako je ona istinski vjerovala u učenje Keitha Ranierea.

image
Timothy A. Clary

"Svim srcem sam vjerovala da me njegovo mentorstvo vodi do bolje, prosvjetljenije verzije sebe... Ovo je bila najveća pogreška i žaljenje u mom životu. Žao mi je zbog vas koje sam dovela u Nxivm. Žao mi je što sam vas ikad izložila podlim i emocionalno nasilnim shemama tog nastranog muškarca", pročitala je Mack u svojem pismu.

Nije joj pomoglo - sudac ju je osudio na tri godine zatvora u koji će morati, očekuje se, 29. rujna, a mora platiti i 20 tisuća američkih dolara kazne.

image
Timothy A. Clary

Mack je inače prije uhićenja, 2018. pobjegla u Meksiko s vođom grupe kad su ih vlasti počele istraživati i sužavati krug oko Nxivma.

Nakon što je izašla uz jamčevinu živjela je u obiteljskoj kući u Kaliforniji i pohađala sveučilišne tečajeve te radila u cateringu. Tako je dočekala epilog suđenja zbog svoje uloge u kultu Nxivm koji se izgovara "nexium".

image
Timothy A. Clary

Riječ je o grupi koja je pokrenuta još 1998. kao program samopomoći i voljeli su isticati kako su surađivali sa 16 tisuća ljudi. Među njima bio je i sin bivšeg predsjednika Meksika kao i hollywoodske glumice poput Mack. Slogan im je bio, ironično, "izgradnja boljeg svijeta", no on definitivno nije bio bolji za njihove žrtve. A one su Mack opisale kao potpuno nehumanu, pa je za svoja zlodjela vjerojatno dobila i malenu kaznu, s obzirom na američki pravosudni sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:47