TEŠKA PLJAČKA

Holivudsku zvijezdu Kevina Harta pokrao osobni kupac, oteo mu milijun dolara

Dylan Jason Syer za Harta je počeo raditi 2015., a navodno je glumčeve kartice koristio za neovlaštene kupovine
Kevin Hart
 Xavier Collin/image Press Agency/nurphoto Via Afp

Dylan Jason Syer (29), bivši osobni kupac američkog glumca Kevina Harta (41; 'Jumanji: Dobrodošli u džunglu', 'Jumanji: Iduća razina'), tereti se za krađu više od milijun dolara od holivudske zvijezde, piše BBC.

Syer, koji je za Harta počeo raditi 2015. godine, navodno je Hartove kreditne kartice koristio za neovlaštene kupovine u periodu od listopada 2017. do veljače 2019. godine.

Syer je optužen za tešku pljačku, ilegalno posjedovanje predmeta, krađu identiteta te planiranje prijevare.

Ako ga se osudi po svim točkama optužnice, Syer bi u zatvoru mogao provesti najviše 25 godina.

Suđenje glumčevu bivšem osobnom kupcu nastavlja se 17. veljače.

Državna odvjetnica iz Okruga Queens Melinda Katz rekla je da Syer legitimnim putem stekao pristup glumčevim karticama, ali da ih je navodno nastavio koristiti kako bi trošio "astronomske sume novca".

Između ostaloga, Syer je kupovao Louis Vuitton torbe i Patek Philippe satove. Katz je rekla da je optuženi s kupljenim predmetima često pozirao za fotografije koje je potom objavljivao na društvenoj mreži Instagram.

Katz je rekla da ovaj slučaj treba poslužiti kao upozorenje. "Pratite svoje troškove, kontroliraj izvatke iz banke i svoje financijske informacije držite za sebe", dodala je.

Prema pisanju časopisa Forbes, Hart je u 2020. godini od glumačkih angažmana, sponzorstava i komičarskih nastupa zaradio 39 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:21