RAZLAZ TAJILI DVIJE GODINE

JEDNA OD NAJLJEPŠIH HOLIVUDSKIH LJUBAVI Kako je Jessica Lange ostavila slavnog baletana zbog Sama Sheparda i ostala uz njega gotovo tri desetljeća

 
 Getty

Dramatičara Sama Sheparda mnogi smatraju ikonom američke drame, kazališnim "kaubojem" i piscem koji je stvorio portrete niza likova s ruba američkog društva, dok su ga mlađe generacije mogle doživjeti kao glumca iz Netflixove tv-serije Bloodline, ili po ulogama u dugom nizu filmova. Preminuo je u četvrtak sa 73 godine uslijed komplikacija s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) ili Lou Gehrigovom bolešću, a netom prije nego što je objavljena njegova smrt oglasila se u intervjuu za AARP njegova bivša supruga Jessica Lange, prisjetivši se gotovo tri desetljeća života koje su proveli zajedno.

"Ne bih nazvala Sammyja opuštenim i zabavnim, ali svatko ima svoju mračnu stranu, a on je to uvijek iskazivao s osjećajem za humor", kazala je 68-godišnja glumica ovjenčana Oscarom.

Usred njihove veze, u interviewu za Vanity Fair 1991. Jessica Lange otvoreno je govorila o svojoj vezi sa slavnim dramatičarem: "On je sjajan čovjek, prirodan čovjek, što je rijetko. Bila sam s puno muškaraca i upoznala sam mnogo muškaraca. Znate da sam imala ljubavne veze sa tzv. slavnim ljudima, ali nitko se ne može usporediti sa Samom u pogledu muškosti".

U ranim danima veze bili su ludi jedno za drugim. "Bili smo apsolutno nerazdvojni. Nismo mogli otići ni u dućan jedno bez drugog", kazala je Jessica.

SAN SEBASTIAN, SPAIN - SEPTEMBER 25:  American actress Jessica Lange attends the 50th San Sebastian International Film Festival September 25, 2002 at Kursaal Palace in San Sebastian, Spain.  (Photo by Carlos Alvarez/Getty Images)
Getty Images
Jessica Lange

Upoznali su se na snimanju filma 'Frances' 1982. godine, dok je glumica bila u vezi sa slavnim baletanom Mihailom Barišnikovim, te je ubrzo planula ljubav između Sheparda i Lange.

To je bila fatalna holivudska ljubav! Glumica je ostavila proslavljenog baletnog umjetnika zbog uglednog dramatičara (koji je 1979. osvojio Pulitzerovu nagradu za dramu) i tri godine kasnije rodila im se kći Hannah Shepard, a dvije godine nakon toga i i sin Samuel Walker Shepard. (Jessica Lange je uz to imala kćerku Shuru Baryshnikov iz prijašnje veze.)

Actress Jessica Lange and actor Sam Shepard arrive at the New York Film Festival opening night premiere of
REUTERS
Jessica Lange i Sam Shepard na New York Film Festivalu 2007.

Ljubav holivudskog para plamtjela je do 2009., kada su se razišli, ali to nisu objavili sve do 2011. Tako je Shepard, godinu dana nakon prekida koji su još držali u tišini, ispričao za Guardian kako su "definitivno nevjerojatan spoj", te je dodao: "Ali ne bez vatrometa... Iako, u ovom trenutku, ona je jedina žena s kojom bih mogao živjeti. Koja bi mogla živjeti sa mnom! Koja bi me druga žena mogla trpjeti?" Tada već bivšu životnu družicu opisivao je najljepšim riječima: "Nikada nisam upoznao nikoga poput nje. Ona je bila čudesna. Jedna od sjajnih stvari u vezi nje, pored njene prirodne ljepote koja je zamjetna, bila je njena skromnost".

Sam Shepard je pritom istaknuo da mu Jessica nikada nije lagala o bilo čemu. "A to ne mogu reći za... sebe. Za bilo koga. Muškarci lažu cijelo vrijeme. Dok Jessica ima tu apsolutnu iskrenost", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 14:31