PLATIO JOJ MASNU ODŠTETU

JEZIVA TAJNA JEDNOG OD NAJPOŽELJNIJIH MUŠKARACA 'Nakon seksa s njim dobila sam bolne izrasline na spolovilu, to je bilo od zelenkastog iscjetka...'

 Yuri Gripas / REUTERS

Američki glazbenik Usher morao je bivšoj djevojci isplatiti 1,1 milijuna dolara (nešto više od 7 milijuna kuna) u sudskoj nagodbi nakon što ga je tužila da ju je zarazio herpesom.

Prema sudskim dokumentima, koje je na uvid dobio Radar Online, vidi se da je 38-godišnjeg pjevača pravog imena Usher Raymond IV ovo tvrdokorno virusno oboljenje napalo između 2009. i 2010. U sudskoj žalbi stoji da se pjevač unatoč tome upuštao u nezaštićene seksualne odnose, a da prije toga nije o tome obavijestio partnericu.

Prema kalifornijskom zakonu ilegalno je svjesno ili nepromišljeno prenijeti spolno prenosivu bolest. Usher je kasnije negirao bolest pred djevojkom unatoč ‘zelenkastom iscjetku iz penisa’. ‘Vjerujući Raymondovim uvjeravanjima da to nije ništa i da je sve probleme riješio, ona je nastavila vezu s njim’, stoji u dokumentima.

Partnerici je ubrzo izbio herpes praćen bolnim vaginalnim ranama, visokom temperaturom i groznicom. Usher još nije službeno komentirao ovaj slučaj.

Između 2011. i 2012. Grammyjem nagrađen glazbenik platio je medicinske troškove na račun tužiteljice u iznosu od 2,754 dolara, a njegov je liječnik potvrdio da je upravo on nositelj virusa. Iz sudskih je dokumenata također vidljivo da je Usher najvjerojatnije bio izložen virusu herpesa 2009. ili 2010. kad se razvodio od Tameke Foster, nakon što ga je ona optužila za prevaru. Foster navodno nije zaražena.

U izjavi neimenovana tužiteljica navodi da ‘se osjeća kao da su joj zdravlje i tijelo uništeni’ te da je patila ‘od emocionalnog stresa i boli i bila u teškoj depresiji, znajući da ne postoji lijek’.

Pjevač je u braku sa sadašnjom suprugom Grace Miguel dvije godine i ne sumnja se da je i ona zaražena virusom herpesa, piše Daily Mail.

Stručnjaci kažu da je svaka šesta osoba u dobi između 14 i 49 godina nositelj virusa koji se može prenijeti oralnim, analnim ili vaginalnim kontaktom. Virus može prenijeti i osoba koja nema vidljive simptome herpesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:17