TEŠKI DANI

Kate objavila kako je djeci rekla da ima rak: Otkriven i trenutak u kojem je princ William saznao za njenu dijagnozu

‘Nećemo dijeliti nikakve daljnje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na privatnost‘, rekao je njen glasnogovornik

Princ William, princeza Kate, princ George, princeza Charlotte i prince Louis

 Stephen Lock/Zuma Press/Profimedia/Stephen Lock/zuma Press/profimedia

Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i čitav svijet, u petak je navečer šokirala objava da Kate Middleton, princeza od Walesa, ima rak.

Kako je sama objasnila u video poruci, protekli su mjeseci bili izuzetno teški pa se povukla iz javnosti prvenstveno kako bi u miru i privatnosti svog doma djeci rekla što se događa, piše Daily Mail.

‘Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima primjeren i da ih uvjerimo da ću biti dobro. Kao što sam i njima rekla, ja sam dobro i svaki dan sam sve jača i jača tako što se fokusiram na stvari koje mi pomažu da se izliječim u tijelu, umu i duhu. To što imam Williama uz sebe bilo mi je velika utjeha i ohrabrenje‘, kazala je Kate.

42-godišnja princeza je otkrila i da rade ‘sve što mogu da to privatno riješe za dobrobit naše mlade obitelji‘.

U televizijskom obraćanju buduća kraljica otkrila je da joj je nakon uspješne operacije abdomena u siječnju dijagnosticiran rak te da su joj liječnici savjetovali preventivnu kemoterapiju.

Nova je to kriza za britansku kraljevsku obitelj u vrijeme kada se i kralj Charles bori s rakom. Osim toga, u siječnju je Sarah, vojvotkinji od Yorka, dijagnosticiran rak kože, samo šest mjeseci nakon što se liječila od raka dojke.

Šokantnaobjava stala je na kraj trolovima s društvenih mreža koji su tjednima širili lude glasine o Kateinom stanju, s obzirom da čitavo vrijeme nije bilo komentara iz palače.

No ovaj trenutak nije odabran za objavu kako bi se zaustavile glasine, već zato što je princu Georgeu (10), princezi Charlotte (8) i princu Louisu (5) u petak završila škola i počeli školski praznici. To je njihovim roditeljima omogućilo da djecu odvedu iz grada i u privatnosti im objasne što se događa.

Princezin glasnogovornik je rekao: ‘Nećemo dijeliti nikakve daljnje privatne medicinske informacije. Princeza ima pravo na medicinsku privatnost, kao i svi mi. Princeza je sada na putu oporavka nakon što je započela preventivnu kemoterapiju krajem veljače.‘

Princ William smanjuje obveze

Princ William saznao je da mu supruga Kate boluje od raka netom prije nego što je odustao od sudjelovanja na misi zadušnici za grčkog kralja Konstantina.

Odsutnost princa od Walesa na događaju u kapeli St George‘s u dvorcu Windsor 27. veljače mnoge je začudila, ali otkriće o princezinom zdravlju bacilo je novo svjetlo na njegov izostanak.

Sada se očekuje da će se William povući s još kraljevskih dužnosti i brinuti o djeci dok mu se supruga oporavlja.

Princ je već prilagodio svoje kraljevske dužnosti kako bi još više vremena posvetio svojoj obitelji nakon što je Kate prvi put primljena u londonsku kliniku u siječnju.

Kate i William ravnopravno dijele obaveze oko djece poput vožnje u i iz škole svakoga dana otkako je njihovo troje djece počelo pohađati školu Lambrook u blizini Ascota u Berkshireu u rujnu 2022. godine, u kojoj školarina iznosi 24.000 funti godišnje.

Princezini majka i otac, Carole i Michael Middleton, žive samo oko 40 km dalje u Buckleburyju, i bili su od silne pomoći posljednjih mjeseci.

Kateini sestra i brat Pippa (40) i James (36) također su im pri ruci u Buckleburyju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 08:05