NA BEOGRADSKOM FESTIVALU

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON OPERACIJE U pratnji supruge došao je na premijeru svog prvog dokumentarca, ali nije imao snage za govor

Ljubiša Samardžić, arhivska fotografija
 Goran Mehkek / CROPIX

U beogradskom Domu omladine otvoren je 64. beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, a festival je otvoren novim filmom Ljubiše Samardžića "Panta rei". Premda su u posljednje vrijeme vijesti o njegovom zdravstvenom stanju bile zabrinjavajuće, glumac i redatelj nije htio propustiti priliku i doći na premijeru svog filma, pišu srpski mediji.

Stigao je u pratnji supruge Mire s kojom dijeli život već više od pola stoljeća. Kroz gomilu su se probijali držeći se za ruke, a društvo su im pravili i drugi članovi obitelji. Samardžić je ipak bio suviše slab da bi održao govor.

Film "Panta rei" zapravo je svjedočanstvo glumca i redatelja i daje prikaz jednog vremena - od skromnog djetinjstva u poslijeratnoj Jugoslaviji preko beogradske Akademije do karijere glumca.

"Uvijek sam se trudio iskreno prenijeti svoje dojmove iz života na film. Ovo je sažeti dio moje bogate filmske, ali i životne priče. Oslanjao sam se na veliki broj dokumentarnih kreacija velikih majstora. U mom dokumentarcu je samo djelić impresija iz života i mojih djela. Ponosim se što sam dio filma posvetio autorima i štovateljima filma bivše Jugoslavije", rekao je Ljubiša Samardžić u priopćenju medijima.

Ovo je ujedno i prvi dokumentarac koji je Samardžić snimio.

Podsjetimo, Samardžić je u prosincu bio podvrgnut kompliciranoj operaciji na mozgu, nakon koje se dobro oporavljao da bi mu se nedavno pojavile jake glavobolje i vrtoglavice.

Srpski je Kurir objavio i fotografije glumca koje možete pogledati na OVOM LINKU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:11