HALUCINOGENI NAPITAK

Megan Fox: ‘Svi su navijali da povraćam, a onda sam doživjela najgori trip koji me odveo u pakao‘

Fox je otkrila da joj se iskustvo na prvu činilo kao pakao, no da je u konačnici shvatila da joj je to bila terapija
Megan Fox
 -/Backgrid Usa/Profimedia

Megan Fox (35) je u emisiji Jimmy Kimmel Live otkrila da s reperom Machine Gun Kellyjem (31) proživljava najljepše dane svojega života. Ispričala je što su radili na nedavnom putovanju u Costa Ricu: pili ayahuascu, napitak koji se izrađuje od ekstrakta lišća biljne vrste Psychotria viridis te stabljike biljke Banisteriopsis caapi.

Amazonska plemena taj su napitak koristila u spiritističke i religijske svrhe, a koristi se i danas kao sveti napitak u određenim modernim religijskim zajednicama na području Brazila i Sjeverne Amerike.

Radi se o halucinogenom napitku, a Fox je otkrila da joj se iskustvo na prvu činilo kao pakao, no da je u konačnici shvatila da joj je to bila terapija. Izjavila je da je oduševljena što s novim dečkom proživljava nova iskustva.

image
Megan Fox i Machine Gun Kelly
Rich Fury/Getty Images/Profimedia

To, ispričala je, nije bilo nimalo glamurozno iskustvo.

"Nismo smjeli jesti nakon 13 sati. Morali smo puno hodati. Nismo se mogli tuširati jer je tamo suša. Moraš poštovati prašumu. Tu doista nije bilo ničeg glamuroznog", rekla je u emisiji.

image
Burak Akay

Objasnila je da ceremonija počinje takozvanim "vomitivom", procesom u kojem polaznici piju napitak od biljaka od kojeg potom – povraćaju.

"Dakle, moraš povraćati? Nema bijega od toga?", pitao ju je voditelj.

"Ne možeš se izvući. Moraš ispovraćati određenu količinu prije no što te vrate ostatku skupine. Tako da svi navijaju kad povratiš", ispričala je, dodajući da je to bilo dobro iskustvo za povezivanje s drugima.

Ispričala je i da su ona i momak uzeli ayahuascu u dvije različite noći te da je svatko od njih imao različit trip.

"Svačije je putovanje drugačije. Drugu sam noć otišla u vječni pakao. Spoznavanje vječnosti je mučenje jer ne postoji početak, sredina ili kraj. Tako da moraš doživjeti smrt ega", rekla je zvijezda "Transformera".

image
Daniel Cardenas

No i dodala da to smatra terapijom.

"To je lijek koji nadilazi sve ono što se može učiniti hipnozom ili razgovornom terapijom", dodala je, objašnjavajući da lijek odlazi ravno do čovjekove duše i vodi ga u psihički zatvor u kojem sam sebe drži.

"Vodi te u vlastiti pakao", pokušala je opisati.

image
Shutterstock Editorial/Profimedia

Megan je po medijima već pričala o tome kako želi isprobati ovu vrstu terapije, i to sa svojim tadašnjim suprugom Brianom Austinom Greenom, no želju si je ostvarila tek sada.

Pričala je o tome kako ju fascinira šamanizam i kako je pročitala 12 ili 14 knjiga o njemu. Halucinogene droge, rekla je, nisu njen đir, no željela si je priuštiti transcendentalno iskustvo. Njezin bivši suprug nije htio sudjelovati niti nju promatrati u tome procesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:16