EMOTIVNA SLOVENKA

Melania Trump oprostila se od majke Amalije: ‘Zauvijek ćemo pamtiti našu Babi. Počivaj u miru, voljena moja mamice‘

Bivša manekenka svoju će majku ujedno pamtiti i kao nježnu baku, koja je nju i njezina sina Barrona obasipala nježnostima

Melania Trump

 Giorgio Viera/Afp/Profimedia/Giorgio Viera/afp/profimedia

Bivša prva dama SAD-a, Slovenka Melania Trump odala je počast svojoj pokojnoj majci Amaliji Knavs emotivnim govorom na njezinom sprovodu.

"Moja majka, utjelovljenje elegancije i gracioznosti, bila je primjer prave žene", rekla je bivša prva dama u crkvi Bethesda-By-The-Sea u Palm Beachu, na Floridi, prenosi Fox News.

“Njezina ljubav prema suprugu Viktoru, mom ocu; mojoj sestri Ines, kao i meni, bila je bezgranična. Njezina briga o drugima nije imala granica, a stvorila je nasljeđe koje će trajati generacijama", dodala je.

Bivša manekenka svoju će majku ujedno pamtiti i kao nježnu baku, koja je nju i njezina sina Barrona obasipala "nježnostima, osvjetljavajući njegov svijet ljubavlju, nježnom brigom i nepokolebljivom odanošću".

“Ona je utjelovila najbolju majku, suprugu, baku, svekrvu, bila je pravi svjetionik ljubavi i luksuza u našim životima”, nastavila je.

53-godišnja Melania prisjetila se kako je slušala mamine priče o njezinim danima u modnoj industriji dok je putovala u Pariz i diljem Europe, učeći je vrijednosti "couturea" i prenijevši joj ljubav prema modi.

“Bila je kreator snova i zauvijek sam joj zahvalna na ljepoti koju je unijela u moj život”, dodala je: “Od vođenja kućanstva do ostvarenja vlastitih ambicija u modnome svijetu, nikada nije prestala oduševljavati nas ​​svojom otpornošću i odlučnošću.”

Melania je također istaknula da je njezina majka, koja je rođena u Sloveniji, prihvatila "privilegiju" da postane američka državljanka zajedno s Melanijinim ocem, Viktorom Knavsom, 2018. kada je njihov zet Donald Trump (77) bio predsjednik SAD-a.

image

Melania i Donald Trump sa sinom Barronom i Melanijinim ocem Viktorom Knavsom na sprovodu Amalije Knavs

Giorgio Viera/Afp/Profimedia/Giorgio Viera/afp/profimedia

“Obećala je da će pridonijeti stvaranju promjene u svijetu punom neizvjesnosti”, nastavila je, dodavši da je Amalija bila njezina i Donaldova najveća podrška dok je on bio na dužnosti od 2017. do 2021. godine.

“Imala je izuzetan osjećaj ponosa kad je moj suprug postao predsjednik Sjedinjenih Država i dok sam ja krenula na veliku odiseju, putujući na sve strane svijeta kao prva dama.”

“Moj otac, moja sestra, Barron, Donald i ja zauvijek ćemo pamtiti odjeke našeg smijeha koji dijelimo s našom voljenom Babi tijekom obiteljskih večera i putovanja. Razgovori s njom tekli su bez napora, ukrašeni gracioznošću i šarmom. Nijedna tema nije bila zabranjena”, nastavila je.

Melania je dodala da je Amalija bila više od samo mame, već i "prijateljica" i "osoba od povjerenja", koja je bila "zraka svjetla u najmračnijim danima".

“U njezinoj prisutnosti, svijet kao da je svjetlucao od blistave radosti”, nastavila je. “Slavila je naše uspjehe i pružala nepokolebljivu podršku tijekom kaotičnih vremena. Naša je veza bila neraskidiva.” Pri kraju svoga govora priznala je da joj je majka bila i zauvijek će biti "nezamjenjivo blago".

“I zbog toga sam u potpunosti zahvalna. Počivaj u miru, voljena moja mamice”, završila je.

U episkopalnoj crkvi pridružili su joj se suprug Donald i njihov 17-godišnji sin Barron.

Kćeri bivšeg predsjednika iz njegovog prethodnog braka s Ivanom Trump, Ivanka Trump i Tiffany Trump, također su odale počast Melanijinoj majci.

Podsjetimo, Melania je na X-u početkom siječnja objavila da je Amalija preminula u dobi od 78 godina nakon što je bolovala od nepoznate bolesti. Teško se razboljela oko Božića, zbog čega Melania nije sudjelovala na božićnom obiteljskom fotografiranju s Trumpovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:22