TUGA U KUĆI MACGOWAN

NAJTEŽI DANI LEGENDARNOG PJEVAČA Majka mu je jedna od prvih osoba koja je poginula u 2017. godini, autom se zabila u zid

Shane MacGowan s majkom
 Getty Images

Majka legendarnog lidera Poguesa Shanea MacGowana prva je osoba koja je poginula na irskim cestama u ovoj godini. Therese MacGowan (87) umrla je u nedjelju oko 15 sati kada se automobil kojim je upravljala zabio u zid u Ballintogheru u irskom okrugu Tipperary. U automobilu nije bilo drugih osoba, a Therese je proglašena mrtvom na licu mjesta. Policija slučaj vodi kao nesreću.

Therese MacGowan potječe iz Tipperaryja, bila je pjevačica i plesačica tradicionalnog irskog plesa, a radila je i kao manekenka u Dublinu.

Sa suprugom Mauriceom MacGowanom, radnikom u dublinskoj trgovini, imala je dvoje djece, Shanea i Siobhán. Bračni par je neko vrijeme živio u Engleskoj, gdje je 1957. rođen Shane, a zatim su se vratili u Tipperary, gdje je vođa Poguesa proveo veći dio svog djetinjstva i snažno se inspirirao tradicionalnom irskom glazbom i folklorom.

Protekle godine Shane MacGowan proveo je neko vrijeme u bolnici zbog napuknute karlice, a konačno je sredio i zubalo tako da sada, kako je izjavio, može pravilno izgovarati riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 09:55