TVRDI DA JE NEVIN

Nakon što je odglumio Tuđmana, Kevin Spacey ide na optuženičku klupu zbog optužbi za silovanje: ‘Spreman sam‘

- Razočaran sam što optužnica već nije odbačena, ali spreman sam doći na sud što je prije moguće kako bi se obranio, rekao je glumac
 Nicholas Kamm/Afp/Profimedia/Nicholas Kamm/Afp/Profimedia

Nakon što je u Hrvatskoj, u filmu Jakova Sedlara, glumio Tuđmana, Kevin Spacey (62) počinje sudsku bitku u Velikoj Britaniji gdje ga trojica muškaraca optužuju za seksualno zlostavljanje. Posrnuli glumac planira se dobrovoljno pojaviti na sudu i aktivno braniti, potvrdio je to u razgovoru s novinarima popularnog američkog showa "Good Morning America".

image

Kevin Spacey Novu godinu dočekao je u Zagrebu

Damjan Tadic/Cropix/Cropix

- Uvjeren sam da ću dokazati nevinost, rekao je pritom i zahvalio se tužiteljima koji su "podsjetili medije da Spacey ima pravo na pošteno suđenje i da je nevin dok se ne dokaže suprotno".

- Razočaran sam što optužnica već nije odbačena, ali spreman sam doći na sud što je prije moguće kako bih se branio od optužbi, dodao je.

Optužnica je inače potvrđena 26. svibnja i to za četiri odvojena slučaja seksualnog napastovanja protiv ukupno trojice muškaraca. Iako imena nisu otkrivena, u dokumentima piše kako su oni trenutno stari između 30 i 40 godina, a jedan od slučajeva opisuje se kao klasično silovanje.

Dva od četiri slučaja dogodila su se u Londonu u ožujku 2005. godine, a žrtva je isti muškarac. Treći slučaj dogodio se u kolovozu 2008., a zadnji u travnju 2013. godine u Gloucestershireu.

U Hrvatskoj je inače, podsjetimo, nedavno održana premijera filma Jakova Sedlara 'Bilo jednom u Hrvatskoj' u kojoj Spacey glumi prvog hrvatskog predsjednika, Franju Tuđmana.

image

Kevin Spacey Novu godinu dočekao je u Zagrebu

Damjan Tadic/Cropix/Cropix

- Pošto nas je HAVC odbio, nismo mogli napraviti igrani film jer bi to bilo prezahtjevno i preskupo. Odlučili smo se stoga za jednog fantastičnog glumca koji u filmu igra osam Tuđmanovih govora, te posljednji, deveti, monolog, koji počinje rečenicom "Da sam živ, danas bih imao sto godina..." Spacey na engleskom jeziku citira najpoznatije Tuđmanove govore, a osim njega nitko se drugi ne pojavljuje u filmu. Osim sekvenci u kojima Spacey govori u kameru, film ima dosta dijelova u kojima Spacey u "offu" čita Tuđmanove govore - rekao je redatelj Sedlar.

Dok je promovirao film Spacey se zabavljao u Zagrebu i izlazio u poznati noćni klub Mint gdje je dočekao Novu godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:46