SLIČNE SUDBINE

Njihove priče mogle bi vas šokirati: Ove poznate osobe prošle su traumatična iskustva sa skrbništvom

Sud je nedavno odlučio da nad glumicom Amandom Bynes skrbništvo više nije potrebno, no ona nije jedina koja je vodila tu bitku

Poznati koji su prošli iskustvo skrbništva

 AFP

Sud je odlučio da skrbništvo nad glumicom Amandom Bynes nije više nije potrebno.

U određenom vremenskom periodu je odradila sve što je sud od nje zatražio, a sudac Roger L. Lund presudio je da nakon dugih devet godina ukida skrbništvo.

Nakon presude, Amanda je na svom Instagram profilu objavila novu fotografiju, a u opis dodala: 'Ja sam ptica koja sada može letjeti' i tako dala do znanja da je slobodna.

image

Amanda Bynes

Mark Ralston

Amanda je bila zvijezda dječijih komedija, a 2013. godine stavljena je 'pod nadzor' jer je, nažalost, imala problema s alkoholom i drogama, a uz to, tu su bila i šokantna ponašanja u javnosti, uhićenja, živčani slomovi te potpuna fizička propast, dok joj je prethodno dijagnosticiran bipolarni poremećaj i shizofrenija. U svemu joj sada pomažu roditelji s kojima je ranije bila na 'ratnoj nozi', no izgladili su sve probleme. Danas nema nikakve ambicije za povratak u Hollywood koji ju je odbacio nakon svih skandala. Njezin život posljednjih godina daleko je od onog kojeg možemo nazvati dobrim, no njezini prijatelji tvrde da je na dobrom putu oporavka.

Do nedavno je istu sudbinu dijelila i pjevačica Britney Spears.

Spears je imala 26 godina te bila na vrhuncu slave i karijere kada je u veljači 2008. godine, nakon nekoliko incidenata, odlučeno da će njezin otac privremeno o njoj skrbiti.

Prekretnica u slučaju dogodila se početkom 2019. godine. Pjevačica je tada otkazala niz planiranih koncerata u Las Vegasu. Spearsini obožavatelji bili su uvjereni da je prisilno odvedena u psihijatrijsku bolnicu te su od suda zatražili da je pusti. Zbog toga su prvo etiketirani kao teoretičari zavjera, no pjevačica je 2020. rekla da su imali pravo kada su tražili da se njezini pravni problemi pomnije promotre i analiziraju.

Bila je to prva naznaka da će Spears zatražiti da se način na koji se skrbi o njoj značajno promijeni. Skrbništvo je uspostavio i nadzirao njezin otac nakon što je pretrpjela javni psihički slom i bila podvrgnuta liječenju zbog problema s mentalnim zdravljem.

U studenom prošle godine, sutkinja višeg suda u američkom gradu Los Angelesu u saveznoj državi Kaliforniji Brenda Penny presudila je da pjevačici više nije potreban skrbnik te da nakon 14 godina ponovno može samostalno donositi odluke koje se tiču njezinih financija, zdravlja i privatnosti.

image

Britney Spears

Face To Face/Face To Face/Profimedia

Glazbenica Joni Mitchell također je u jednom trenutku svoga života zatrebala skrbništvo. Jednog je dana kolabirala u svome domu u Bel Airu, a nakon toga je otkriveno da je patila od aneurizme mozga. Zbog toga je 2015., tijekom tog razdoblja, trebala skrbnika, a sudac je tu ulogu dodijelio njezinoj prijateljici Leslie Morris, iako nije imala kontrolu nad financijama.

Mitchell se počela oporavljati, uskoro je mogla govoriti, ali trebalo je proći tri godine kako bi ponovno prohodala. Za sada nema informacija je li skrbništvo nad njom još uvijek aktivno.

image

Joni Mitchell

Jeff Haynes

Brian Wilson iz grupe The Beach Boys također je imao problema s mentalnim zdravljem. Nakon što mu je dijagnosticiran bipolarni shizoafektivni poremećaj, njegov psiholog dr. Landy preuzeo je kontrolu nad njim. On mu je također bio i poslovni partner te su bili vrlo bliski. Članovi Wilsonove obitelji izjavili su pak da je Brianu davao previše lijekova kako bi ga lakše kontrolirao. Wilson je za The Post izjavio da se Landy 'nije odnosio baš prijateljski prema njemu', a zatim je njegov rođak Stan Love dobio ulogu konzervatora.

image

Brian Wilson

Robyn Beck
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 05:56