OZBILJNI SIMPTOMI

Oprah progovorila o mučnim iskustvima tijekom menopauze: ‘Na trenutke sam mislila da ću umrijeti‘

Tvrdi kako nikada u životu nije imala nekoga s kim bi o tome razgovarala

Oprah Winfrey

 Cbs/Ferrari/Profimedia/Cbs/Ferrari/Profimedia

Oprah je progovorila o zastrašujućim simptomima koje je doživjela tijekom menopauze te je otkrila kako joj je u nekim trenucima toliko jako lupalo srce da je "mislila da će umrijeti", piše Daily Mail.

Poznata TV voditeljica je s dugogodišnjom prijateljicom Mariom Shriver sudjelovala u epizodi emisije "Pregled s dr. Davidom Agusom" te je ispričala da su joj se simptomi kroz vrijeme pogoršali, a rekla je i da se noću često budila te pitala se hoće li izdržati do sljedećeg dana.

- Moji dnevnici su puni rečenica poput ‘Ne znam hoću li izdržati do jutra‘ - rekla je.

image

Oprah Winfrey

Screenshot/youtube/

Voditeljica je dodala kako se tijekom menopauze počela osjećati nemirno te da se nije mogla dovoljno dobro usredotočiti na čitanje, što ju je potaknulo da prekine s "Oprah‘s Book Clubom". Naglasila je i kako joj je jedan od najekstremnijih simptoma bilo lupanje srca.

- Bila sam u perimenopauzi, kao u svojim kasnim 40-ima, i imala sam nekontrolirano lupanje srca - otkrila je televizijska zvijezda.

- Išla sam svim mogućim liječnicima i pokušavala shvatiti što mi se događa - prisjećala se.

Winfrey je objasnila da je otišla kod pet različitih liječnika, očajnički pokušavajući pronaći uzrok i rješenje za svoje lupanje srca.

Otišla je do kardiologinje koja joj je dala lijekove za srce te su joj napravili angiogram, snimku koja pokazuje protok krvi kroz arterije, vene ili srce. Tvrdi kako nitko nikada nije sugerirao da bi to mogla biti menopauza.

Winfrey je rekao i kako je njezina majka bila "vrlo zatvorena osoba" te da je i to jedan od razloga zašto nije znala puno o menopauzi.

- Nisam mogla natjerati majku da priča o tome. Samo sam pokušavala saznati imam li "valunge" ili tako nešto - rekla je Oprah prije nego što je napomenula kako se njezina majka uopće ne sjeća da je njezino tijelo ušlo u menopauzu.

- Moja majka je bila vrlo zatvorena osoba i mislim da nije prepoznala simptome - ispričala je poznata voditeljica.

image

Oprah i Maria Shriver

Screenshot/youtube/

Njezina prijazeljica Maria Shriver rekla je kako je Winfrey zabrinuta zbog nedostatka informacija i stigme oko menopauze te su njih dvije htjele skrenuti pozornost na to, budući da mnoge žene često ne prepoznaju simptome.

- Mislim kako žene misle da menopauza samo znači kraj njihovoj menstruaciji, ali s njom ne povezuju lupanje srca, tjeskobu, depresiju, bezvoljnost, nedostatak koncentracije i ostale simptome - kažu Shriver i Oprah. Smatraju i da se cijeli proces prvo događa u mozgu te da su sve te emocije kroz koje proizlaze povezane i pripisane perimenopauzi ili menopauzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:08