ANEGDOTE ISPRED KAMERA

Ove su zvijezde glumile u slavnim filmovima pod utjecajem opijata

 Promo

O raspojasnom privatnom životu nekih hollywoodskih legendi puno se pisalo u javnosti, međutim okolnosti u kojima su pojedini filmski klasici snimljeni uglavnom su ostale sočne kuloarske priče. Nakon što je nedavno redatelj Sam Mendes otkrio da je “Vrtlog života” snimao s potpuno drogiranim Kevinom Spaceyjem, ugledni britanski Telegraph pozabavio se anegdotama ispred kamera u kojima su glumici bili opijeni, bilo drogom ili alkoholom.

Nije se mogao obuzdati

No u slučaju “Vrtloga života”, kako je Mendes indirektno otkrio, Burham i Spacey konzumirali su marihuanu, i to iz profesionalnih razloga. Htjeli su naime biti što realniji na snimanju scena drogiranja u filmu, a Mendes im je to dopustio.

- Možda je na setu bilo prave ‘trave’, a možda i nije, ne mogu to komentirati. No u jednom trenutku snimajući tu scenu, Kevin se počeo smijuljiti i nije mogao prestati. Nastavio sam sa snimanjem jer bilo je magično - odgovorio je Mendes. No nisu svi glumci bili uvijek u službi što boljeg filma. To je na svojoj koži osjetio Steven Spielberg snimajući “Ralje”. Robert Shaw pio je gotovo cijelo vrijeme snimanja, čak su ga jednom morali donijeti na set, a potom se i onesvijestio. Ni Richard Burton nije bio puno bolji, dapače bio je teški alkoholičar.

- Meni je ovaj posao užasno dosadan, a alkohol je jedini način da ubijem tu bol - rekao je Burton. Na snimanju kultnog filma “Goli u sedlu” 1969., kako je to poslije otkrio Jack Nicholson, cijela ekipa bila je pod utjecajem marihuane, a mnogi sumnjaju i da je posrijedi bilo više od toga.

- Svi smo bili ‘drveni’ dok smo snimali scenu kraj logorske vatre. Ipak je priča da sam popušio 155 džointa malo pretjerana - govori Nicholson.

Daniel Radcliffe, snimajući poslije filmove o Harryju Potteru, teško je podnosio slavu. A “tješio” se, naravno, na pogrešan način, alkoholom. Iako kaže da na samom setu nikada nije pio, radio je to po cijele noći neposredno prije snimanja.

- Točno mogu vidjeti u kojoj sam sceni izvan sebe - izjavio je Radcliffe.

Pijanka sa Stonesima

Carrie Fisher, snimajući “Ratove zvijezda: Imperija uzvraća udarac”, prije jednog od snimanja cijelu je noć provela pijući s Harrisonom Fordom, Ericom Idleom i članovima Rolling Stonesa. Ford i Fisher uopće tu noć nisu spavali, na set su stigli trešteni pijani, pa ako se pitate zašto se u sceni dolaska u Cloud City tako široko osmjehuju, sada znate zašto. John Belushi, koji je na kraju preminuo od predoziranja drogom, drogirao se tijekom cijelog snimanja “The Blues Brothersa”. Znao bi nestati sa seta, ne bi ga bilo satima dok su ga svi čekali, a jednom prilikom kolega Dan Aykroyd uspio ga je pronaći u kući nekog nepoznatog čovjeka.

Jedna od loših priča vezana je pak uz glumačku legendu Petera O’Toolea, koji je priznao da je gotovo cijeli film “Lawrence od Arabije” odradio - pijan. On i Omar Sharif tako su se napili prije snimanja utrke deva da su se morali svezati za životinje da ne padnu s njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:44