TKO JE PRVI?

Ovo su najplaćeniji glumci u posljednjih 365 dana: Uspjeli nadjačati zvijezde ‘Oppenheimera‘ i ‘Barbie‘

Forbes je objavio svoju listu 10 najbolje plaćenih holivudskih glumaca u 2023. godini

Margot Robbie i Ryan Gosling

 Walter/Bestimage/Profimedia/Walter/bestimage/profimedia

Adam Sandler na vrhu je liste 10 najbolje plaćenih holivudskih glumaca u 2023. godini američkog poslovnog časopisa Forbes.

Sandler, poznat po ulogama u brojnim komedijama, zaradio je ukupno 73 milijuna dolara zahvaljujući uspjehu svoje turneje stand-up komedije i Netflixovog filma iz 2023., ‘Mystery Murder 2‘. Veliki dio Sandlerova uspjeha djelomično je zaslužan njegovom velikom ugovoru s Netflixom, koji je izvorno potpisao 2014. za 250 milijuna dolara i obnovio 2020. godine.

image

Adam Sandler

Xavier Collin/image Press Agency/The Mega Agency/Profimedia/Xavier Collin/image Press Agency/the Mega Agency/profimedia

Prema Forbesu, korisnici Netflixa prošle su godine streamali preko 500 milijuna sati sadržaja s poznatim Sandlerom.

Na drugom mjestu se nalazi Margot Robbie koja je i najmlađa osoba na popisu. Ova 33-godišnja australska ljepotica prošle je godine zaradila 59 milijuna dolara. Podsjetimo, “Barbie” je postavila rekorde na kino blagajnama za Warner Bros., zaradivši gotovo 1,5 milijardi dolara.

image

Margot Robbie

Xavier Collin/Avalon/Profimedia/Xavier Collin/avalon/profimedia

Na trećem mjestu se nalazi Tom Cruise koji je imao iznimnu 2023. godinu, zaradivši 45 milijuna dolara.

image

Tom Cruise

Splashnews.com/Splash/Profimedia/Splashnews.com/splash/profimedia

Uspjeh zvijezde može se pripisati njegovom posljednjem dijelu "Nemoguće misije", čiji će drugi dio biti objavljen 2025. godine. Prvi dio zaradio je više od 567,5 milijuna dolara diljem svijeta. Cruise također nastavlja ubirati prihod svog filma "Top Gun: Maverick", koji je premijerno prikazan u kinima 2022. godine.

Četvrto mjesto dijele Ryan Gosling i Matt Damon koji su zaradili 43 milijuna dolara.

image

Ryan Gosling

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Baš kao i njegova kolegica Margot Robbie, Ryan Gosling je profitirao od uspjeha "Barbie" Grete Gerwig. Njegova nezaboravna pjesma iz filma, "I‘m Just Ken", preslušana je preko 100 milijuna puta na Spotifyju, prema Forbesu. S druge strane, Matt Damon glumio je u još jednom velikom filmu godine, "Oppenheimer", koji je premijerno prikazan istog vikenda kad i "Barbie".

image

Matt Damon

Jamie Mccarthy/Getty Images/Profimedia/

Sljedeća na listi je Jennifer Aniston koja će uvijek uživati ​​u novcu hit sitcoma "Prijatelji", ali čini se da je njezin novi izvor prihoda novija serija "The Morning Show", za koju navodno zarađuje 2 milijuna dolara po epizodi.

image

Jennifer Aniston

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Osim tog značajnog TV ugovora, Aniston ima partnerstva s Uber Eats, Vital Proteins i Pvolve Fitness. U 2023. zaradila je 42 milijuna dolara.

Na sedmom mjestu, odmah ispod Aniston, Leonardo DiCaprio se smjestio s dodatnih 41 milijun dolara na svom bankovnom računu zahvaljujući filmu "Ubojice cvjetnog mjeseca", ali on nije jedini na toj poziciji. Jason Statham imao je napornu 2023., glumeći u nekoliko filmova, uključujući "Fast X", "Meg 2: The Trench" i "Expend4bles", koji su svi zaradili desetke ili stotine milijuna dolara na kino blagajnama.

image

Leonardo DiCaprio

Patricia De Melo Moreira/Afp/Profimedia/Patricia De Melo Moreira/afp/profimedia
image

Jason Statham

Adrian Dennis/Afp

Deveto je mjesto pripalo Benu Afflecku s filmom "Air", dok je na desetom mjestu holivudski veteran Denzel Washington, ujedno i najstariji glumac na ovom popisu.

image

Ben Affleck

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia
image

Denzel Washingston

/Con Film
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 11:07