NIJE USPJELA IZBJEĆI SUD

Playboyjeva zečica koja je fotografijom iz saune na društvenim mrežama osramotila 70-godišnjakinju zbog izgleda tijela morat će na sud

Dani Mathers
 Profimedia, AKM-GSI

Sud u Los Angelesu u ponedjeljak je odbio zahtjev Playboyjevog modela Dani Mathers da se optužba protiv nje zbog narušavanja privatnosti 70-godišnje žene odbaci, piše USA Today.

Playboyjeva je zečica u srpnju prošle godine prilikom boravka u sauni fotografirala 70-godišnjakinju bez njezinog znanja te je fotografiju objavila na Snapchatu uz riječi: 'Ako ja ovo ne mogu ne vidjeti, onda ne možete ni vi'.

Fotografija se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, a Playboyjeva se 'Družica godine' za 2015. našla na udaru kritika svojih obožavatelja zbog sramoćenja 70-godišnjakinje na račun vanjskog izgleda.

Mathers se prekršajno goni po kalifornijskom zakonu koji zabranjuje da 'prepoznatljive' osobe fotografira bez njihovog pristanka.

Odvjetnici Playboyjeve zečice su pokušali osporiti da je na fotografiji 'prepoznatiljva' osoba, tvrdeći da se losanđeleska policija dobrano namučila kako bi identificirala gospođu.

'Fotografija je snimljena s velike udaljenosti te se osoba u njoj ne može temeljem fotografije identificirati', rekla je Mathersina odvjetnica Dana Cole na sudu u ponedjeljak.

Sudac Gustavo Sztraicher se nije složio te je zakazao početka suđenja za 26. svibanj ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:45