DRAMA U FINALU

Postaje ozbiljno, Nizozemci bojkotiraju čitanje rezultata, Loreen zaprijetila producentima: ‘Ako Izrael pobijedi...‘

Loreen je dvaput pobijedila i večeras po protokolu mora nastupiti, ali ne želi učiniti ključnu stvar

Eden Golan

 Andreas Hillergren/Afp

Nema kraja drami i bojkotima u finalu Eurosonga. Britanski The Sun prenosi informaciju da je Loreen, prošlogodišnja pobjednica, odbila predati trofej ako pobijedi Izraelka Eden Golan. Po pravilima je 40-godišnja pjevačica i dvostruka pobjednica obvezna nastupiti tijekom finala, ali Britanci prenose da je producentima zaprijetila da trofej neće predavati.

image

Loreen

Livio Andrijic/Cropix

Navodno je spremna prekršiti protokol i neće obaviti redovnu primopredaju zbog sukoba u Gazi i podrške Palestini.

Sudjelovanje Izraela već danima uzrokuje kontroverze, a problemi su počeli nakon što je EBU od njih tražio da mijenjaju stihove svoje pjesme. Izraelka je izviždana na probama, a pred dvoranom prosvjeduje više tisuća ljudi s palestinskim obilježjima.

Mnogi misle da Izrael zbog Gaze ne bi trebao sudjelovati na Eurosongu, ali Izraelka je tijekom petka munjevito rasla na kladionicama i čak zaprijetila našem Baby Lasagni.

"Pozitivno privlači pozitivno, a negativno privlači negativno. Ako bismo bojkotirali ili zatvorili ovo središte pozitivne energije, kažnjavajući milijune za distorziju mira negdje drugdje, to bi bilo vrlo destruktivno", rekla je pjevačica samo prije dva dana.

Nakon nje i Nizozemci su se oglasili na Instagramu. Nikkie De Jager, njihova zvijezda poslala je sljedeću poruku:

-Trebalo je to biti ostvarenje mojeg sna. Na kraju sam odlučila, zajedno s AVROTOS-om (nizozemska javna televizija), da neću čitati bodove Nizozemskog žirija uživo u prijenosu. Kao i mnogi drugi očekivala sam da će ovo večeras biti nešto posve drugačije. Nadajmo se da će nas u budućnosti glazba doista spajati, poručila je putem storya na svom profilu

U ovom trenutku se ne zna tko će pročitati bodove Nizozemske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:30