SJEĆATE LI JE SE?

Potresla je domaću konzervativnu sredinu golom scenom sa ženom, a danas je jedva prepoznajemo

 Screenshot / YouTube

Hrvatski film ‘Oficir s ružom’ iz 1987. godine Dejana Šoraka mamio je suze gledateljima zbog tragične sudbine glavnih likova, no osim toga film je ostao zapamćen po golišavoj sceni između Ksenije Pajić i Dragane Mrkić.

Ksenija Pajić se nastavila baviti glumom i odonda nanizala niz uloga u kazalištu, na televiziji i filmu dok je druga glavna glumica, Dragana Mrkić, nestala s glumačke scene. Scena u kojoj se Ljiljana i Matilda kupaju zajedno u kadi izazvala je veliku buru i među filmskim kritičarima u tadašnjoj Jugoslavij i među gledateljima.

Mrkić je te iste godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, no premda je nastavila glumiti, ‘Oficir s ružom’ se smatra njezinim najvećim dostignućem.

U jednom intervjuu za srpske medije Dragana je o filmu rekla: ‘Scenu u kojoj se Ksenija i ja kupamo u kadi snimili smo u jednom stanu u Zagrebu. Pamtim da smo se puno smijali na setu i da smo scenu doživjeli potpuno normalno i opušteno. Kao jednu od važnih karakteristika istaknula bih i ožiljak koji su mi nalijepili jer je mlada partizanka koju sam glumila ranjena. Bio mi je jako smiješan taj ožiljak.’

Dragana danas režira predstave, predaje u školi glume, a povremeno odigra i koju ulogu na filmu i u kazalištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:41