IPAK POMIRBA?

Princ Harry prekinuo šutnju kako bi zaustavio tračeve o velikoj svađi: ‘Ali ja svog oca volim‘

Princ Harry smatra kako očeva dijagnoza može pomoći da se obitelj okupi i da može doći do ponovnog ujedinjenja

Princ Harry

 Doug Peters/Pa Images/Profimedia/

Princ Harry otkrio je koliko voli svoju obitelj nakon što je posjetio oca kralja Charlesa III kojem je ranije ovog mjeseca dijagnosticiran rak.

"Gle, ja volim svoju obitelj", rekao je vojvoda od Sussexa voditeljicu Willu Reeveu tijekom intervjua na "Good Morning America" u petak.

"Činjenica da sam mogao sjesti u avion i otići vidjeti ga i provesti neko vrijeme s njim, zahvalan sam na tome", dodao je o tome kako je posjetio oca.

Reeve je pitao Harryja (39) može li dijagnoza njegova oca pomoći ponovnom ujedinjenju obitelji. "Apsolutno. Da, siguran sam", odgovorio je princ. "U svim tim stvarima koje svakodnevno vidim, obitelj se okuplja. Mislim da svaka bolest okuplja obitelji", dodao je.

Charles je objavio da ima rak 5. veljače nakon što je nedavno bio podvrgnut bolničkom zahvatu zbog benignog povećanja prostate.

"Njegovo veličanstvo danas je započelo raspored redovitih tretmana, a tijekom tog vremena liječnici su mu savjetovali da odgodi dužnosti u javnosti", objavila je Buckinghamska palača. "Tijekom ovog razdoblja, Njegovo Veličanstvo će nastaviti obavljati državne poslove i službenu papirologiju kao i obično."

Harry je odmah uskočio u mlažnjak za Ujedinjeno Kraljevstvo i požurio biti uz oca dok je njegova supruga Meghan Markle ostala u njihovom domu u Montecitu u Kaliforniji s njihovo dvoje djece princem Archiejem (4) i princezom Lilibet.

image

Princ Harry i njegova supruga Meghan

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Princ Harry je bio manje od sat vremena sa svojim ocem i brzo se vratio u SAD sljedećeg dana.

Tenzije između oca i sina su velike otkako su Harry i Markle podnijeli ostavke na svoje kraljevske dužnosti 2020. godine. Par je dao nekoliko intervjua u kojima je napadao kraljevsku obitelj, a Harry je kritizirao svog oca i brata princa Williama, u svojim oštrim memoarima "Spare".

Harry se držao podalje od svoje kraljevske rodbine, vratio se samo s Markle na sprovod kraljice Elizabete II u rujnu 2022. i sam na Charlesovu ceremoniju krunidbe prošlog svibnja.

image

Kralj Charles i Camilla nakon njegovog susreta s Harryjem u Londonu

Henry Nicholls/Afp

Ipak, čini se da je Charles ostavio otvorena vrata za pomirenje sa svojim sinom. Izvori su ovog mjeseca tvrdili da Charles očajnički želi popraviti stvari sa svojim sinom i pokazali su se znakovi da će se možda zakopati ratna sjekira kad su Sussexovi telefonirali s kraljem na njegov 75. rođendan prošlog studenog.

Činilo se da je Charles dobro raspoložen kada je uočen sa svojom suprugom, kraljicom Camillom, dan nakon objave šokantne vijesti o raku. Također je zahvalio svojim simpatizerima što su mu poslali dobre želje. Charlesov rak je navodno uhvaćen "vrlo rano" i njegova prognoza je "dobra", pišu strani mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:12