OGLASILA SE I BIVŠA

Razvodi se ‘čuvar nasljeđa albanske monarhije‘: ‘Ovaj brak izgubio je svoju funkciju...‘

Nikad ne bih odabrala da mi kći odrasta s roditeljima koji nisu zajedno, ali ponekad je razdvajanje jedina opcija, kaže Elia Zaharia

Elia Zaharia i Leka II. 

 Malton Dibra/AFP

Albanski prijestolonasljednik Leka II. (41) i supruga Elia Zaharia (40) objavili su da se razvode. Par, koji se vjenčao na raskošnoj ceremoniji 2016. godine, to je priopćio u ponedjeljak objavom na društvenim mrežama.

- Zdravo, prijatelji! Ovim putem službeno vas obavještavam da su princ Leka i Elia odlučili raskinuti svoj brak s obzirom na to da je isti izgubio svoju funkciju. Odlučeno je da se razvod riješi sporazumno pokretanjem potrebnih zakonskih procedura. Naša trogodišnja kći, princeza Geraldine, ostaje u središtu naše pozornosti i napravit ćemo sve kako bismo joj osigurali sretan i siguran život. I dalje ćemo biti predani instituciji obitelji i vjerujem kako će vrijednosti međusobnog poštovanja i razumijevanja ostati temelj i kontinuitet našeg odnosa, koji će kao motiv imati rast i obrazovanje princeze Geraldine - objavljeno je na službenom Instagram profilu princa Leke.

image

Elia Zaharia i Leka II.

Olga Maltseva/AFP

Leka, glava albanske kraljevske obitelji, oženio je glumicu i pjevačicu Eliju u glavnom gradu Tirani u listopadu 2016.

Časopis Hello! prenosi kako je i Elia objavila vlastito priopćenje o razvodu, no isto je u međuvremenu izbrisano s društvene mreže.

- Prijatelji i dobronamjernici, moram vas obavijestiti da smo danas započeli zakonsku proceduru za razvrgavanje braka. Ovo uopće nije realnost koja me veseli jer vjerujem u obiteljske vrijednosti i smatram ih vrlo dragocjenima. Nikad ne bih odabrala da mi kći odrasta s roditeljima koji nisu zajedno, ali ponekad je razdvajanje jedina opcija. Sad je najvažnije da moja djevojčica što lakše prebrodi ovaj period. Puno hvala svima koji su mi pisali i davali mi hrabrosti - pisalo je neko vrijeme na Instagram profilu bivše albanske pjevačice i glumice.

Leka II. u svojim medijskim istupima često ističe kako je ponosan što je "čuvar nasljeđa monarhije" i "simbol albanskog jedinstva". Postao je nasljednik albanske krune nakon smrti svoga oca, kralja Leke I., 2011.

image

Elia Zaharia i Leka II.

Olga Maltseva/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:36