ŽELI TRANSPARENTNOST

Red Bull ju je suspendirao zbog neprimjerenih poruka slavnog šefa, ali nastavlja borbu: ‘Iznevjerena sam, no ne odustajem‘

Zaposlenica Red Bulla je bila ‘preplavljena‘ ponudama da ispriča svoju priču, ali je zasad odlučila šutjeti o slučaju

Christian Horner i Geri Halliwell

 Giuseppe Cacace/Afp

Žena koja je primila poruke neprimjerenog seksualnog sadržaja direktora tima Red Bulla Christiana Hornera i optužila ga za "neprikladno ponašanje" kaže da se osjeća "iznevjereno" odlukom F1 tima da ga oslobodi svih optužbi.

Podsjetimo, Red Bull je prošlog mjeseca objavio da istražuje 50-godišnjeg Hornera preko neovisnog odvjetnika zbog tvrdnji članice osoblja te moćne ekipe Formule 1. Njezina je žalba odbačena i samo nekoliko sati kasnije procurile su neugodne tekstualne poruke seksualne prirode. Poruke su dovele do njene suspenzije zbog, kako je Red Bull službeno priopćio, ‘‘nepoštenja‘‘.

image

Christian Horner

Giuseppe Cacace/Afp

- Tako je razočarana kako je sve prošlo, pogotovo jer je sve radila kako treba, tvrdi prijateljica spomenute suspendirane Red Bullove zaposlenice. Dodala je da se osjeća "itekako iznevjereno".

- Suspendirali su je jer je marljivo i ispravno slijedila postupak. Unatoč tome suspendirana je s posla koji voli i iz sporta u kojem je iznimno cijenjena, nastavila je njezina prijateljica koja je istaknula kako se stvarno "osjetio nedostatak potpore Red Bulla".

Neimenovana prijateljica žene koja je optužila Hornera tvrdi kako treba postaviti pitanja o istrazi Red Bulla, a "transparentnost cijelog slučaja bi joj vratila povjerenje".

- Tko je u Red Bullu imao zadatak utvrditi činjenice? Tko je u Red Bullu imao pristup svim povjerljivim materijalima koji su korišteni? Tko u Red Bullu donosi sve te odluke i pokušava utvrditi izvor curenja tih informacija?, preispitivala je spomenuta žena cijeli slučaj i dodala kako njena prijateljica "ne može prijeći preko činjenice da se žalila i da je suspendirana". Sve što želi je, kako naglašava, "transparentnost u procesu".

Prijateljica je otkrila da je žena bila "preplavljena" ponudama da ispriča svoju priču, ali je zasad odlučila šutjeti o slučaju.

Prošli tjedan je Daily Mail otkrio je da ju Jos Verstappen, otac slavnog vozača Red Bulla, Maxa, također podržava. Rekao je da "suosjeća" s njom.

- Dobila je puno poruka podrške od prijatelja i obitelji i ljudi u Formuli 1. Stoički podnosi sve i poštuje proces, tvrdi prijateljica.

image

Max Verstappen i Christian Horner

Giuseppe Cacace/Afp

Izvor unutar industrije Formule 1 koji poznaje ženu rekao je za Daily Mail da "svi znaju da su moto-utrke sport kojim dominiraju muškarci".

- Mislim da će se obožavatelji pitati što je pošlo po zlu u Red Bullu. Samo će obeshrabriti druge žene koje su možda imale sličnih problema u Formuli 1, tvrdi izvor.

Inače, partner Red Bull Racinga, Honda, pozvala je na razjašnjenje istrage koja je naposljetku oslobodila Hornera.

U izjavi uoči prošlotjedne Velike Nagrade Saudijske Arabije, Honda je službeno objavila kako "u ovom trenutku nemaju potpune detalje tog slučaja, stoga nisu u poziciji dati bilo kakve daljnje komentare".

image

Christian Horner

Giuseppe Cacace/Afp

Doduše, Honda nije jedini timski partner koji je dao javnu izjavu o istrazi o Horneru i njezinim posljedicama. Ford je rekao u veljači, dok je istraga bila u tijeku, da očekuju ‘‘visoke standarde ponašanja‘‘ od Red Bulla.

- Kao obiteljska tvrtka i tvrtka koja se drži vrlo visokih standarda ponašanja i integriteta, očekujemo isto od naših partnera. Čini nam se, a i rečeno nam je, da Red Bull shvaća situaciju vrlo ozbiljno. I, naravno, zabrinuti su i za svoj brend. Zbog toga su pokrenuli neovisnu istragu i dok ne vidimo što će proizaći iz toga, prerano je da komentiramo slučaj - stoji u službenoj objavi Forda.

image

Christian Horner i Geri Halliwell

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Nedavno je i Horner, koji je oženjen bivšom članicom Spice Girlsa, Geri, pozvao na "prestanak fokusiranja na skandal i preporučio da se fokus usmjeri na tim i utrke".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:37