LOŠE RECENZIJE

Restoran internetske senzacije razočarao goste: ‘Pratit ću ga na društvenim mrežama, ali tamo više nogom neću stupiti‘

Restoran internetske senzacije Salt Baea završio je 17.423 mjestu od 17.493 londonskih restorana prema ocjenama na TripAdvisoru

Salt Bae ili Nusret Gökçe s glazbenim producentom DJ Khaledom

 Jerritt Clark/Getty Images/Profimedia/Jerritt Clark/Getty Images/Profimedia

Restoran Nusr-Et Steakhouse, otvoren prošle godine u londonskom Knightsbridgeu završio je na 17.423 mjestu od 17.493 londonskih restorana prema ocjenama na TripAdvisoru. Također, zauzeo je 265. mjesto od 265 steak-housea u britanskoj prijestolnici. Rijetko tko bi očekivao da će takva sudbina zadesiti restoran kojem je vlasnik turski kuhar Nusret Gökçe, poznatiji kao internetska senzacija Salt Bae.

Web je 2017. godine doslovno poludio za flambojantnim Turčinom zbog njegova, kako se pisalo "senzualnog i erotičnog" pristupa obradi hrane, posebno mesa. Nije dugo trebalo pa da njegovo dodavanje "prstohvata soli" na odrezak postane ultrapopularan mem.

Gökçe ima cijeli lanac steak-house restorana u nekoliko turskih gradova te u Dubaiju, New Yorku i na Mikonosu, a posluživao je zvijezde poput Antonija Banderasa, Tommyja Hilfigera i našeg Luke Modrića...

Londonski je restoran dugo najavljivao, otvorenje je bilo velik društveni događaj, no stvari nisu bile baš blistave od samog početka rada tog mjesta. Salt Bae je najviše bio na udaru zbog apsurdno visokih cijena - nema tog medija na Otoku koji nije pisao o slučaju gostiju koji su za svoju večeru dobili račun od 37.000 funti ili više od 326.000 kuna.

Restoran na TripAdvisoru ima 126 recenzija, a prosjek ocjena su mizerne dvije zvjezdice. Više od polovice, 75 ocjenjivača, svoje je iskustvo u restoranu označilo kao "užasno", tek 30 kao izvrsno.

Jedan je razočarani gost svoj post naslovio "Shi*e" a zatim se raspisao: "Suho suho suho. Bljutavo. Očigledno, Salt Bae štedi na soli - kao i na svim drugim vrstama okusa. Rasipanje novca. Lažnjak s društvenih mreža. Žao mi je ljudi koji su uvjereni da je ovo dobra hrana."

Recenzent koji je dao pet zvjezdica pak smatra da "kritičari moraju odrasti."

- Moje iskustvo bilo je ugodno. Svakako preporučujem ako imate novca i vremena - dodao je.

Minimalnu ocjenu dao je i ocjenjivač koji je na kraju poduljeg obrazloženja (namrgođeno osoblje, nejasan cjenik, osrednja hrana, previsoke cijene) rekao da će svakako nastaviti pratiti živopisnog gazdu Salt Baea na društvenim mrežama, no nikad više neće nogom stupiti u neki od njegovih restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:38