SEKS SKANDAL

Rolling Stonesi ‘potiho‘ na novom albumu ugostili bivšeg basista koji je bio u vezi s 13-godišnjakinjom

Bill Wyman i Mandy Smith upoznali su se kad je ona imala 13, prvi seks imali s njezinih 14, a vjenčali se kad je napunila 18 godina

Bill Wyman

 I-images/Eyevine/Profimedia/I-images/eyevine/profimedia

"To je možda najtiši potez koji su Rolling Stonesi ikada napravili. A možda i najsramotniji", tim riječima počinje svoj osvrt na angažman basista Billa Wymana na novom albumu kultnog benda Alison Boshoff za Daily Mail.

Naime, na albumu "Hackney Diamonds" koji će Stonesi objaviti na Polydoru 20. listopada, vidljiv je povratak basista Billa Wymana, koji je napustio bend prije više od 30 godina. Pa tako 86-godišnji Wyman svira bas u pjesmi ‘Live By The Sword‘. Iz javnosti se povukao nakon skandala kad je 1989. oženio svoju djevojku Mandy Smith kojoj je tada bilo 18 godina.

image

The Rolling Stones 60-ih: Mick Jagger, Bill Wyman, Keith Richards, Charlie Watts i Brian Jones

Topfoto/Topfoto/Profimedia/

Upoznali su se kad je njoj bilo 13, a njemu 47, a ona je nakon toga rekla da su prvi put imali seks kad joj je bilo 14. Wyman to nije demantirao, ali je branio njihov odnos kao "emotivan i poseban". U filmu o njegovu životu iz 2019. dodao je pak kako je bila pogreška što ju je oženio. Također je rekao da se obratio policiji kako bi razgovarali o vezi, ali mu je rečeno da nisu zainteresirani.

Zbog njegova statusa izopćenika u dokumentarcu o njemu je 2019. odbijena britanska premijera. U intervjuima za tisak koje su do sada dali Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood, Wymanovo ime nije spomenuto, a trio je umjesto toga govorio o suradnji sa Sirom Paul McCartneyem i Lady Gagom. Wyman nije prisustvovao ni na njihovom fotografiranju u Londonu.

Biografkinja Stonesa Lesley-Ann Jones, koja je bila prisutna na početku Wymanove romanse s učenicom Smith, novinarki Daily Maila je otkrila da joj je muka zbog ovakvog razvoja događaja. "Kad sam čula da je sa svojim starim bendom radio na novom albumu, ježila mi se koža. Bill Wyman i Mandy Smith bili su nezakonita i nemoralna veza. Prihvaćeno je, ali su se svi pravili slijepi", rekla je.

Wyman je navodno prvi put vidio 13-godišnju Smith u londonskoj dvorani Lyceum Ballroom. Rekao je da se zbog nje osjećao kao da je "udaren čekićem po glavi". Vezu su držali u tajnosti dok nije napunila 16. Vjenčali su se kad joj je bilo 18, a na vjenčanju su bili Jagger, Richards, Wood i njihove supruge.

U intervjuu iz 2010., Smith je ispričala: "To je, naravno, skrivano od medija i stranaca. Prvih nekoliko godina morala sam lagati. Kad je zapravo izašlo u javnost, imala sam 16 godina, pa pretpostavljam da nije bilo tako loše. Iako je i dalje bilo loše. Nastao je pakao". Par se razveo 1991. Otprilike u to vrijeme Wyman je napustio Stonese, kojima se pridružio 1962. kada su i osnovani. Jagger i bubnjar Stonesa Charlie Watts proveli su dvije godine pokušavajući ga natjerati da se predomisli. U jednom intervjuu Wyman je rekao: "Charlie i Mick bi me zvali telefonom i govorili ‘Nećeš stvarno otići, zar ne?‘ Jesi li ponovno razmislio o tome?‘".

Darryl Jones je službeno predstavljen kao novi basist Stonesa u ožujku 1994.

Lesley-Ann Jones, čija je knjiga The Stone Age objavljena prošlog ljeta, kaže da se sprijateljila s Wymanom 1984. kada je radila na rock emisiji na kanalu Channel 4. Bila je prisutna kad je upoznao Mandy i kretala se u krugu prijatelja koji bi s njom išli u klubove. Na njezin rođendan za koji je Wyman organizirao zabavu netko je upitao koliko je stara. Odgovor je bio: 15.

Jones, čija će knjiga o Sir Paulu McCartneyju biti objavljena ove jeseni, rekla je: ‘‘Grupa prijatelja se raspala. Pobjegli smo. Znali smo da nije u redu. Nismo poduzeli ništa po tom pitanju. Nismo se usudili. Onog trenutka kada je otkrio njezine godine, trebao je prekinuti vezu, srediti se, kontrolirati se, dobiti pravni savjet i pobjeći što dalje, ako ne i preseliti se u drugu zemlju".

Wyman je nakon toga oženio manekenku Suzanne Accosta i imaju tri odrasle kćeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:16