ŽIVOTNI PAD

SA 4 GODINE JE DOBIO ULOGU U KULTNOM FILMU, A DANAS JE NEPOPRAVLJIVI NASILNIK Ne samo da mu je propala filmska karijera, već ga čeka i - zatvor!

 Screenshot / YouTube

Dječja glumačka zvijezda, engleski glumac Harvey Spencer Stephens, koji se proslavio ulogom Damiena u kultnom hororu ‘The Omen’, mogao bi danas, na petak 13., završiti u zatvoru jer je priznao da je fizički napao dvojicu biciklista u sukobu u prometu.

46-godišnji Stephens priznao je krivnju po dvije točke optužnice za nanošenje fizičkih ozlijeda u incidentu koji se dogodio u kolovozu prošle godine blizu Westerhama u Kentu.

Imao je samo četiri godine kad je dobio ulogu Damiena Thorna, odnosno Antikrista, u filmskom klasiku iz 1976. To mu je donijelo svjetsku slavu. Gledateljima je u sjećanju posebno ostala scena u kojoj se on vozi na triciklu, u prolazu gurne majku koja stoji na stolici, a onda posve smireno gleda kako majka pada s balkona.

Kazneno djelo priznao je na sudu koji mu danas, na petak 13. izriče kaznu. Sukob se dogodio na poznatoj stazi za bicikliste i rekreativce, a glumac je izašao iz svog Audija RS6 i napao dvojicu muškaraca te je jednom razbio kacigu.

‘To je bio tipičan ispad bijesa na cesti u kojem je on brutalno nasrnuo na dvojicu sredovječnih biciklista bez ikakve provokacije. Izašli su na nedjeljnu vožnju kad je on izgubio živce i napao ih. Obojicu je udario šakom u glavu, a jednom je slomio kacigu vrijednu 120 funti (oko 1.000 kuna). Policija istražuje slučaj, a Stephensa su uhapsili tjedan dana nakon toga’, rekao je izvor za Daily Mail.

Stephens je ulogu Damiena dobio nakon što je odalamio redatelja Richarda Donnera u testise, što se od njega i tražilo. Premda je film zadržao kultni status pa je čak doživio i remake 2006. s Mijom Farrow i Liveom Schreiberom u glavnim ulogama, karijera malog Harveyja nije nastavila istim smjerom. Nakon toga je dobio ulogu u jednom TV filmu, no to je bilo to od filmske karijere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:22