VELIKA ČAST

Shakira dobila spomenik u rodnom gradu: Mrdanje bokovima uhvaćeno u bronci od 6,5 metara

Oduševljena pjevačica zahvalila je kiparu i njegovim pomoćnicima na društvenim mrežama

Shakirin kip u Barranquilli u Kolumbiji 

 Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia

Čak 6,5 metara visok brončani kip Shakire otkriven je u njezinom rodnom gradu Barranquilli, u Kolumbiji. Tamo je, kaže priča o globalno omiljenoj pjevačici, ona prvi put zaplesala na stolu u libanonskom restoranu kao četverogodišnjakinja. U tom gradu na ušću rijeke Magdalena, "Zlatnim vratima Kolumbije", nastali su i njezini prepoznatljivi plesni pokreti u kojima dominira rad kukovima, opjevani u pjesmi ‘Hips Don‘t Lie‘.

Pjevačica je na društvenim mrežama podijelila fotografije i video statue koja je prikazuje kako pleše i "vrti bokovima".

"Jako sam uzbuđena zbog ove počasti kolumbijskoj ženi i Barranquillerama u zemlji i svijetu!", napisala je. U drugoj objavi podijelila je slike svojih roditelja, Williama Mebaraka Chadida i Nidije del Carmen Ripoll Torrado, kako stoje ispred kipa svoje kćeri.

"Ovo je previše za moje malo srce", napisala je.

Brončana Shakira je velika, ali nije najveća skulptura podignuta u čast neke zvijezde showbiza. Navodno ta titula pripada skulpturi "Forever Marilyn" u Palm Springsu u Kaliforniji. U tom je gradu, navodno, agent ugledao Normu Jean Baker, shvatio njezin zvjezdani potencijal i tako je nastala Marilyn Monroe. Golemi kip izazvao je i kritike jer su neki stanovnici Palm Springsa žalili zbog veličine skulpture, kao i činjenice da filmska diva ima otkrivenu stražnjicu jer je nadahnuće za kip bila slavna scena s bijelom haljinom koja se diže od naleta zraka iz podzemne željeznice, iz filma ‘Sedam godina vjernosti‘).

Shakirin kip za sada nema kritičara. Shakira je zahvalila i kiparu Yinu Márquezu i njegovim studentima na "ogromnom umjetničkom talentu" koji su pokazali stvarajući golemu broncu.

Lijep je to kraj godine za pjevačicu koja se u proteklih 12 mjeseci suočila s brojnim problemima - u studenom se nagodila sa španjolskom poreznom plativši kaznu od 7,5 milijuna eura kako bi izbjegla suđenje zbog optužbi za utaju poreza na dohodak tešku 14,5 milijuna eura. Prijevara se, navodno, dogodila 2012. i 2014. godine. Platila je i 438.000 eura kako bi izbjegla trogodišnju zatvorsku kaznu.

image

Shakira, spomenik u Kolumbiji

/Instagram

- Odluka o nagodbi u skladu je s mojim osobnim, emocionalnim i sentimentalnim razlozima, a sa zakonskim, pravnim razlozima - rekla je Shakira tada i dodala kako je bila spremam braniti se i dokazivati svoju nevinost u ovom slučaju, no odlučila je dati prednost svojoj karijeri i djeci - Zaključila sam da pobjeda nije pobjeda ako ti oduzmu tolike godine života.

O njoj se pisalo i kada je u rujnu objavila pjesmu ‘El Jefe‘, singl s nadolazećeg osmog studijskog albuma, koja je jako dobro prošla na top-listama, a u Latinskoj Americi porušila sve rekorde na YouTubeu. O pjesmi se puno pričalo jer je očigledno da se radi o osvetničkom uratku koji cilja na njezinog bivšeg partnera Gerarda Piquéa, s kojim je bila 12 godina i ima dva sina, i njegovu nevjeru. Ona je krenula dalje od ružnog javnog rastanka s Piquéom stalno su se pojavljivali novi napisi o "novom dečku", a među potencijalnim novim partnerima našli su se višestruki F1 prvak Lewis Hamilton, košarkaš Miami Heata Jimmy Butler, čak i Tom Cruise. Prema najnovijim tračevima, pjevačica je u vezi a Rafaelom Arcauteom, poznatim argentinskim tekstopiscem i glazbenim producentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:28