LEGENDA

Slavni glumac već 13 godna odbija filmske ponude, bliski prijatelj otkrio je zašto: ‘Tipični Jack...‘

Iako 86-godišnji Nicholson nikada nije najavio odlazak u mirovinu, posljednji film snimio je prije 13 godina

 Jack Nicholson

 Gerry Penny/Afp

Prošlo je 13 godina otkako se Jack Nicholson pojavio u "How Do You Know", romantičnoj komediji u kojoj glume Reese Witherspoon, Paul Rudd i Owen Wilson. Iako ova sporedna uloga definitivno nije vrhunac Nicholsonove karijere, jer holivudska legenda ima 80 filmskih uloga iza sebe, taj angažman nije nimalo umanjio nasljeđe koje sadrži fantastične, praktički neponovljive kinematografske klasike. Među njima su nabraja The Wrap, primjerice "The Departed" (2006.), "The Shining" (1980.), "One Flew Over the Cuckoo‘s Nest" (1975.) i "Chinatown" (1974.),...

Pa premda 86-godišnji Nicholson nikada nije najavio odlazak u mirovinu, film će po svemu sudeći biti njegov posljednji. Jedna od takvih informacija pojavila se u podcastu "WTF With Marc Maron" ovog tjedna, tijekom opsežnog intervjua sa slavnim producentom, impresariom Sunset Stripa i dugogodišnjim Nicholsonovim prijateljem Louom Adlerom. Maron je bio već pri kraju razgovoru koji je trajao više od sat vremena kada je Adleru postavio bitno pitanje koje je dovelo do teme Nicholsonovih planova.

image

Lou Adler i Jack Nicholson

Allen Berezovsky/Getty Images/Profimedia/Allen Berezovsky/getty Images/profimedia

"Moj prijatelj ga je htio staviti u film.", rekao je Maron nakon što je upitao Adlera kako je Nicholson.

"I razgovarao je s njim. Ali Jack je odgovorio: ‘Ne želim to učiniti. Znaš li što sam danas napravio? Sjedio sam ispod drveta i čitao knjigu‘", prepričao je Maron.

"To zvuči kao Jack", uzvratio je Adler, smijući se s Maronom. Adler je istaknuo kako je Nicholson uvijek radio točno ono što je stvarno želio.

"Želi šutjeti. Želi jesti što želi. Želi živjeti život kakav želi.", nadovezao se Adler

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:33