ZARAZA NA SETU

Snimanje megapopularnog serijala je prekinuto, čekaju se nalazi testova, a zvijezde su u panici

Snimanje je trebalo početi još prije godinu, ali je zbog pandemije odgođeno, i to sve do listopada 2020. kad se dogodila nova drama
Fantastične zvijeri
 Screenshot filma

Zbog korone je zaustavljeno snimanje trećeg dijela serijala "Fantastične zvijeri i gdje ih naći" iz franšize o Harryju Potteru.

Kako javlja The Hollywood Reporter, jedan od članova ekipe na filmskom setu u Velikoj Britaniji na testiranju je bio pozitivan na covid-19 pa je poslan u izolaciju, a set je zatvoren dok ne prođe najmanje dva tjedna.

Zasad nema informacija da su glavne zvijezde trojke, Jude Law i Eddie Redmayne također zaražene, ali produkcija filma već je dulje opterećena problemima. Snimanje je trebalo početi još prije godinu, ali je zbog globalne pandemije odgođeno, i to sve do listopada 2020. godine, a onda je sud u Londonu presudio protiv Johnnyja Deppa te je ispao obiteljski nasilnik pa su ga otpustili producenti.

Trebalo je brzo naći zamjenu, a uskočio je Mads Mikkelsen (uloga čarobnjaka Gallerta Grindelwalda) i to srećom nakon samo jedne scene koju je snimio osramoćeni Depp.

Novi datum premijere je ljeto 2022. godine, a serijal "Fantastične zvijeri..." dosad je zaradio više od 1,5 milijardi dolara. Riječ je o filmovima za koje je priču i scenarij napisala sama J. K. Rowling, autorica originalnih knjiga o Harryju Potteru. Radnja prati avanture čarobnjaka Newta Scamandera koji se u knjigama o Potteru spominje samo usput.

Iako kina diljem planeta uglavnom ne rade, produkcija novih blockbustera ne staje. Nedavno je tako pukla priča sa seta "Nemoguće misije" koju producira i glumi u njoj Tom Cruise. On je kupio robote koji će ljude upozoravati na distancu na snimanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:24