MARION RAMSEY

Umrla američka glumica koju svi pamtimo po ulozi u hit komediji ‘Policijska akademija‘

Od svih živopisnih likova u serijalu filmova Policijska akademija, policajka Laverne Hooks bila je među omiljenijima
Marion Ramsey
 Mpifs/Capital Pictures/Profimedia

Američka Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskom serijalu Policijska akademija, preminula je u 74. godini života, javlja BBC.

Njezini agenti iz tvrtke Roger Paul Inc. rekli su BBC-ju da je Ramsey preminula u četvrtak ujutro u Los Angelesu. Dodali su da se Ramsey nedavno razboljela, ali nisu ponudili više detalja oko njezinog oboljenja.

Od svih živopisnih likova u serijalu filmova Policijska akademija, policajka Hooks, prepoznatljiva po svom piskutavom glasu, bila je među omiljenijima. Ramsey je tijekom svoje filmske i televizijske karijere ostvarila 30 uloga.

Ramsey je ostvarila i niz uloga u kazalištu, među kojima se ističu one u biografskom mjuziklu "Eubie!" iz 1978. godine te u mjuziklu "Grind", a jedan od likova u mjuziklu "Dreamgirls" baziran je na njoj.

"Gluma je bila njezina velika strast. Uživala je dijeliti svoje srce sa svijetom", rekli su njezini agenti. "Marion je bila ljubazna i njezina bi svjetlost odmah ispunila svaku sobu u koju je ušla. Nedostajat će nam i zauvijek ćemo je voljeti."

Glumac Michael Winslow, koji u serijalu Policijska akademija igra također popularnog Larvella Jonesa, umjetnika stvaranja zvukova, napisao je na Twitteru da riječima ne može opisati svoju bol.

"Serijal Policijska akademija bacila je veliku sjenu na sve ostale komedije iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Gledao se svugdje i svi su ga gledali. Marion je bila izvrsna kao Hooks, odlična komičarka", napisao je britanski producent Jonathan Sothcott.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:53