ODLAZAK LEGENDARNE MAURANE

VIDEO: TRAGIČAN KRAJ OMILJENE PJEVAČICE KOJA JE SURAĐIVALA SA CELINE DION Našli je mrtvu samo par dana nakon velikog povratničkog koncerta

 
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Umrla je belgijska pjevačica Maurane (57) i to samo nekoliko dana nakon prvog nastupa u dvije godine.

Pronađena je mrtva u svojem domu pokraj Bruxellesa u ponedjeljak navečer. Uzrok smrti još nije poznat, no policija ne sumnja na nasilnu smrt.

Posljednjih godina sudjelovala je kao članica žirija u televizijskom talent showu Nouvelle Star, a pjevačku je karijeru 2016. stavila na čekanje radi problema s glasnicama.

Maurane, pravog imena Claudine Luypaerts, bila je velika zvijezda u svim frankofonim zemljama, a surađivala je s glazbenicima poput Celine Dion i Johnnyja Hallydaya.

Tijekom vikenda nastupila je u Bruxellesu na koncertu u čast pokojnom Jacquesu Brelu, a pripremala je i turneju na proljeće 2019.

U četvrtak je objavila na svojem Facebooku: 'Danas i službeno ponovno stajem na pozornicu nakon skoro dvije godine. Neću vam uopće govoriti u kakvom sam stanju. Možete to i sami zamisliti.'

Samo 24 sata prije smrti dala je intervju u kojem je govorila o svojem ponovnom pjevačkom rođenju te kako je zbog zdravstvenih problema mislila da više nikada neće zapjevati.

No, nakon nastupa oduševila je sve obožavatelje koji su komentirali kako je takvom talentu kao što je ona, pjevanje kao vožnja bicikla – nikad se ne zaboravlja.

Maurane je rođena 1960. Majka joj je bila pijanistica, a otac ravnatelj muzičke akademije. Već kao vrlo mlada, nastupila je na nekoliko pjevačkih natjecanja, a kao tinejdžerka sudjelovala je u mjuziklu Starmania.

Njezin prvi solo album, Danser, objavljen je 1986.

1991. godine njezin album Ami ou Ennemi prodan je u više od 300.000 primjeraka čime je dostigao platinastu nakladu u Francuskoj. Na toj ploči nalazi se i pjesma Sur un Prélude de Bach za koju je snimljen i rado gledan video spot. Iste godine rodila joj se i kći.

Maurane je bila poznata po otvorenom iznošenju stavova bez dlake na jeziku.

Njezina smrt ražalostila je brojne obožavatelje diljem svijeta. Povodom njezina odlaska, belgijski premijer Charles Michel objavio je na Twitteru: 'Napustila nas je velika umjetnica, izvanredna pjevačica i divna osoba.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:24