U ZAGREBU BEZ KOFERA

Zašto Malkovich nije promijenio traperice: ‘Zagubili mu prtljagu pa pokušali spasiti stvar, ali...‘

Slavnom glumcu i cijelom orkestru prtljagu su zagubili u Frankfurtu, pa su se na pozornici pojavili u šarenom izdanju.

John Malkovich

 Davor Pongračić/Cropix

Nije to bio dobar dan za Johna Malkovicha. Slavni glumac nastupio je sinoć u krcatoj dvorani Vatroslav Lisinski, gdje je njegov performans "The Music Critic" dočekan ovacijama, ali osim toga svojih ukupno 15 sati u Zagrebu neće pamtiti baš po dobrom. Prvo mu je kasnio let iz Frankfurta, pa je umjesto u 14.20 sletio tek oko 15 sati. Nakon toga je zapeo u prometnoj gužvi, pa se u Westinu pojavio s velikim zakašnjenjem, a već u 16 sati su ga očekivali na prvoj probi u Lisinskom.

I tamo je kasnio.

Međutim, najveće iznenađenje dogodilo se upravo na samoj predstavi u 19.30 kad se Malkovich na pozornici pojavio u običnim, podvrnutim trapericama i sivoj majici s maslinastim prslukom, umjesto u elegantnom tamnom odijelu u kojem inače nastupa, a u kojem je i prije nekoliko dana nastupio u Milanu. Baš kao i on, cijeli se popratni orkestar pojavio u šarenoj, svakodnevnoj odjeći, a Malkovich je zapravo nosio istu odjeću u kojoj ga je fotograf Jutarnjeg Davor Pongračić snimio popodne pred hotelom Westin. Tamo je stigao samo s malim koferom kojeg je smio ponijeti u putničku kabinu.

image

John Malkovich stigao u Zagreb

Davor Pongracic/cropix

Kako doznajemo, slavnom je glumcu, ali i cijelom orkestru zagubljena prtljaga, i to u Frankfurtu iz kojeg su kretali za Zagreb. Organizatori su pokušali spasiti stvar pa su Malkovicha odveli u svoju garderobu, ali tamo mu nisu uspjeli naći ništa prikladno.

image

Nastup Johna Malkovicha u Lisinskom

Davor Pongracic/Cropix

Nakon nekog vremena provedenog u garderobi, glumac je na kraju odlučio nastupiti u odjeći u kojoj je i doputovao u Hrvatsku. Isto su učinili i članovi orkestra.

image

Nastup Johna Malkovicha u Lisinskom

Davor Pongracic/Cropix

Profesionalac kakav jest, Malkovich nije dozvolio da ga ovaj gaf Lufthanse omete, i nastup je odradio fantastično. Već u šest ujutro u nedjelju, kako doznajemo, glumac je napustio Zagreb - u istoj odjeći u kojoj je i stigao.

A zagrebačkoj publici za utjehu ostaje da ga je jedina na pozornici vidjela u nesvakidašnjem izdanju.

image

Nastup Johna Malkovicha u Lisinskom

Davor Pongracic/Cropix
image

Nastup Johna Malkovicha u Lisinskom

Davor Pongracic/Cropix
image

John Malkovich stigao u Zagreb

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 11:05