DOSTA MU JE ZABRANA

'ŽELIM ISTODOBNO I JESTI I PUŠITI U RESTORANU' Slavni slikar zbog poroka se seli u Francusku: 'Ti ljudi znaju živjeti i uživati, hvala Bogu na njima'

 
David Hockney
 Profimedia, AFP

Poznati britanski umjetnik David Hockney odlučio je otići iz Los Angelesa, gdje je živio 55 godina, a novi dom bit će mu, pohvalio se, u Normandiji u Francuskoj, objavio je Daily Mail.

- Ondje mogu napraviti dvostruko ili čak trostruko više posla... Vjerojatno mi nije preostalo još puno vremena i svoje posljednje dane želim proživjeti u Francuskoj, baš iz razloga što iznimno cijenim te dane koji su još preda mnom - rekao je 82-godišnji Hockney za Wall Street Journal o odlasku iz grada koji ga je proslavio u šezdesetima.

- Samo želim slikati... Želim istodobno i jesti i pušiti u restoranu. Hvala Bogu na Normandiji! Francuzi zbilja znaju živjeti, znaju uživati - dodao je David.

Što se tiče napuštanja Los Angelesa, kaže kako su Amerikanci postali previše rigorozni kad je pušenje u pitanju, a on se, dodaje, tog poroka "nikad neće odreći".

- Pušim već 60-ak godina, ali savršeno sam zdrav. Sad su mi 82... Koliko još vremena imam? Umrijet ću ili od pušačke ili nepušačke bolesti - zaključio je britanski slikar.

David Hockney at The Broad and Louis Vuitton Celebrate
Profimedia, Press Association
David Hockney

Inače, novi dom u Francuskoj kupio je lani, a isti ga je inspirirao i za njegovo najnovije umjetničko djelo, koje će premijerno biti izloženo na jesen na Manhattanu u New Yorku.

U razgovoru za Wall Street Journal Hockney je također opisao kako izgleda njegova svakodnevica u Francuskoj.

- Budim se rano kako bih gledao izlazak sunca, a zatim cijelo jutro radim u studiju. Oko podneva odem na ručak od četiri slijeda, to mi je ujedno i jedini obrok u danu, a jedem u obližnjem kafiću gdje ručak stoji samo 13 eura. Ponekad malo spavam poslijepodne i onda opet radim do kasno navečer - rekao je David.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 05:15