MARCO MENGONI

Žene lude za talijanskim predstavnikom na Eurosongu: Boluje od rijetke bolesti, a svoj ljubavni život vješto krije...

Od kad je pobjedio na ovogodišnjem festivalu u Sanremu, o njemu se ne prestaje pričati

Marco Mengoni

 Giovanni Esposito/Zuma Press/Profimedia/Giovanni Esposito/zuma Press/profimedia

Nakon Sanrema, Marco Mengoni je poručio da će sudjelovati na Euroviziji, ali da još uvijek nije siguran s kojom će pjesmom nastupiti. Sada se po eurovizijskim kladionicama s pjesmom "Due Vite" našao među najvećim favoritima.

Zgodni 35-godišnjak već je ostvario svoj san u rodnoj Italiji. Mnogima je poznato da je već predstavljao Italiju na Euroviziji 2013. godine u Švedskoj s pjesmom "L‘Essenzio" (The Essential) i da se plasirao na sedmo mjesto. Prije toga je 2009. godine ostvario uspjeh pobjedom na talijanskom X-faktoru, a godinu kasnije MTV ga je proglasio najboljim europskim izvođačem te godine, piše Kurir.

Danas se može pohvaliti sa skoro 3 milijuna prodanih nosača zvuka, a o privatnom životu misterioznog Talijana zna se manje nego o njegovim postignućima i nagradama. Rođen je na Božić 1988. godine u gradu Ronsiglione u pokrajini Lazio. Glazba je ga je počela zanimati tijekom studija i tada je počeo nastupati u barovima i na vjenčanjima.

Nakon Rima, gdje je upisao glazbenu školu i školu za strane jezike, doselio se u Milano gdje danas živi. Bori se vrlo delikatnom bolešću - dismorfijom.

Tjelesnom dismorfijom je ozbiljan psihički poremećaj koji karakterizira doživljaj oboljele osobe da su dijelovi njenog tijela deformirani, neatraktivni, ružni, čak i odvratni, dok je nedostatak o kome je zapravo riječ - jedva vidljiv ili čak i ne postoji. Iako svoj ljubavni život drži daleko od očiju javnosti, priča se da je u vezi s talijanskim reperom Alesandrom Mahmudom, ali on to nikada nije potvrdio, a niti demantirao.

Talijanski Vogue je pisao o njegovom stajlingu s prestižnog talijanskog festivala ove godine s potpisom "Atelier Versace" kojim oživljava glamur iz kasnih 80-ih i ranih 90-ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:46