BORI SE

Zvijezda ‘Riverdalea‘ podijelila svoju dijagnozu: ‘Ova terapija moja je nova najbolja prijateljica‘

Uz alopeciju i depresiju, dijagnosticiran joj je i opsesivno-kompulzivni poremećaj

Lili Reinhart

 Instagram/Lili Reinhart/

Zvijezda "Riverdalea", Lili Reinhart, otkrila je da joj je dijagnosticirana alopecija. Glumica je podijelila video svoje terapije crvenim svjetlom pa sa svojim obožavateljima na TikToku podijelila dijagnozu.

"Upravo mi je dijagnosticirana alopecija usred velike depresivne epizode", napisala je u opisu videa pa dodala da je terapija crvenim svjetlom njezina nova najbolja prijateljica uz hashtagove za alopeciju i mentalno zdravlje.

@lilireinhart Red light therapy is my new best friend. #alopecia #mentalhealth ♬ original sound - Sam Huberty

Prema klinici Mayo, koju citira Daily Mail, alopecija može zahvatiti samo vlasište ili cijelo tijelo, a može biti privremeno ili trajno. To može biti posljedica nasljeđa, hormonalnih promjena, medicinskih stanja ili normalnog dijela starenja. Svatko može izgubiti kosu na glavi, ali to je češće kod muškaraca. Terapija crvenim svjetlom može potaknuti rast i gustoću kose, navode.

Glumica, čiji su napadi panike počeli u dobi od 13 godina, javno je govorila i o iscrpljujućoj borbi s depresijom. Otkrila je u jednom intervjuu da joj se mentalno zdravlje pogoršalo kada je snimala petu sezonu "Riverdalea" jer se osjećala kao zatvorenica. "Neke se dane stvarno osjećam poraženo svojom depresijom. To je iscrpljujuća bitka koju vodim 11 godina", napisala je prije tri godine na svom Instagram storyju.

Uz alopeciju i depresiju, dijagnosticiran joj je i opsesivno-kompulzivni poremećaj. "Ne trebate se nikome pravdati kada je u pitanju vaše mentalno zdravlje. Odredite si prioritete, uzmite vremena za odmor, okružite se dobrim ljudima i visokim vibracijama. Zapamtite da se za vas uvijek vrijedi boriti. Sutra bi mogao biti baš lijep dan", napisala je glumica koja je shvatila da se bori s depresijom nakon što se doselila u Los Angeles.

"Provela sam većinu svojih dana doslovno ne radeći ništa, sjedeći u svojoj sobi gledajući Netflix i čekajući da dođe neka audicija. Bilo je jadno. Zdravlje mi se toliko pogoršalo da sam svaki dan povraćala, imala napade panike", objasnila je Reinhart pa dodala da je tada nazvala majku i rekla da se ne osjeća dobro i da se mora vratiti kući.

"Moje mi je mentalno zdravlje oduvijek bio veliki prioritet", zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:38